This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n17http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870090%21RIV14-MSM-28110___/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F70883521%3A28110%2F13%3A43870090%21RIV14-MSM-28110___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality. Sensory evaluation of meat (food) products by 5-Punkte-Skala allows independent assessment by trained assessors who regularly take part in the competition shows. The evaluation method is periodically adjusted (improved) by selected commission, what increases its objectivity. The evaluation, among other things reflected individual descriptors (product, texture, etc.) with significance coefficients. It also takes presence of a larger account of defects in a single descriptor, which significantly objectifies the evaluation. Results of the evaluation of each product are discussed by members of the commission, there is given a final consensus and is completed a final evaluation form. This form is available on request as well as the producer of the product, which could use the results for systematic improving of the quality. Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality.
dcterms:title
Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala Food Product Evaluation by Methods 5-Point-Scale
skos:prefLabel
Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala Food Product Evaluation by Methods 5-Point-Scale Hodnocení potravinářských výrobků metodou 5-punkte-skala
skos:notation
RIV/70883521:28110/13:43870090!RIV14-MSM-28110___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A28110
n3:aktivita
n11:V
n3:aktivity
V
n3:dodaniDat
n7:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n13:3645509
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n10:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
77795
n3:idVysledku
RIV/70883521:28110/13:43870090
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
Sensory Quality, 5-Point-Scale, Sensory training.
n3:klicoveSlovo
n4:Sensory%20Quality n4:Sensory%20training. n4:5-Point-Scale
n3:kontrolniKodProRIV
[9CAF66D440AF]
n3:mistoKonaniAkce
Smolenice
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
X. Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou Bezpečnosť a kontrola potravín
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2013
n3:tvurceVysledku
Gál, Robert Jandásek, Josef
n3:typAkce
n12:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-03-21+01:00
s:numberOfPages
6
n17:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n21:isbn
978-80-552-0992-0
n20:organizacniJednotka
28110