This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n7https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510021%21RIV11-MSM-28110___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63510021%21RIV11-MSM-28110___
rdf:type
n5:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Snail meat is a part of the human diet since time immemorial. According to the preserved findings, early man was in the Stone Age ate snail meat. In the 21th century are snails still sought delicacy. Among the biggest consumers of snail meat are the countries of southern Europe. But in comparison with other kinds of meat is consumption still negligible. Snail's specialties are mainly considered to be a luxury food. It is associated with a higher price, so snails are prepared primarily in restaurants. Based on several research confirms that eating of snail meat grows not only in southern states, but also in other countries. Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa Hlemýždí maso patří do lidské výživy odnepaměti. Podle dochovaných nálezů, už pračlověk v době kamenné jedl šnečí maso. V 21. století jsou hlemýždi stále vyhledávanou pochoutkou. Mezi největší spotřebitele patří státy jižní Evropy. Ve srovnání s ostatními druhy masa je však spotřeba stále zanedbatelná. Hlemýždí speciality jsou převážně považovány za luxusní pokrmy. Pojí se s nimi vyšší cena, a tak se stala jejich příprava výsadou restaurací. Na základě několika výzkumů je potvrzeno, že konzumace hlemýždího masa roste nejen v jihoevropských státech, ale také v dalších zemích světa
dcterms:title
Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa Speciality of French gastronomy ? Snail meat
skos:prefLabel
Speciality of French gastronomy ? Snail meat Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa Specialita francouzské kuchyně ? pokrmy z hlemýždího masa
skos:notation
RIV/70883521:28110/10:63510021!RIV11-MSM-28110___
n3:aktivita
n15:V
n3:aktivity
V
n3:dodaniDat
n16:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n4:3645509
n3:druhVysledku
n8:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
289011
n3:idVysledku
RIV/70883521:28110/10:63510021
n3:jazykVysledku
n20:cze
n3:klicovaSlova
Snail garden /Helix pomatia/; gastronomy
n3:klicoveSlovo
n18:gastronomy n18:Snail%20garden%20%2FHelix%20pomatia%2F
n3:kontrolniKodProRIV
[352B7DF26DE7]
n3:mistoKonaniAkce
Kroměříž
n3:mistoVydani
Zlín
n3:nazevZdroje
Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
n3:obor
n11:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2010
n3:tvurceVysledku
Gál, Robert Stratilová, Zuzana
n3:typAkce
n19:CST
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
s:numberOfPages
8
n9:hasPublisher
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
n7:isbn
978-80-7318-944-0
n12:organizacniJednotka
28110