This HTML5 document contains 47 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509495%21RIV11-MSM-28110___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509495%21RIV11-MSM-28110___
rdf:type
n13:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity. The Saskatoon berry (Amelanchier alnifolia Nutt.) belongs to less known cultivated pomaceous fruit. In Europe it is rarely grown. Over the last decades new genotypes were bred in the Czech Republic. In my work the fruit of those new genotypes were analyzed as far as the soluble solid content, titrable acidity, pectins, and selected macronutrients and micronutrients were concerned. Moreover, the content of phenolic substances, antioxidant capacity and flavonoid content were determined. For comparison, the fruit of selected North American cultivars grown in the conditions of Central Europe were analyzed Muchovník (Amelanchier alnifolia Nutt.) patří mezi méně známé jádrové ovoce. V Evropě je pěstován zřídka. V posledních desetiletích bylo vyšlechtěno v České republice několik genotypů tohoto druhu. Ve své práci se zabývám kromě těchto genotypů, také komerčně využívanými odrůdami, které pocházejí ze Severní Ameriky. Konkrétně byly plody analyzovány na obsah refrakce, titrační kyselosti, pektinu, vybraných minerálních prvků, obsahu fenolických látek, flavonoidů a celkové antioxidační kapacity.
dcterms:title
Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti New genotypes of Saskatoon berries and their properties Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti
skos:prefLabel
Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti Nové genotypy muchovníku a jejich vlastnosti New genotypes of Saskatoon berries and their properties
skos:notation
RIV/70883521:28110/10:63509495!RIV11-MSM-28110___
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM7088352101)
n3:dodaniDat
n12:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n17:7497768
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n21:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
275270
n3:idVysledku
RIV/70883521:28110/10:63509495
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
Saskatoon berry; soluble solid content; titrable acidity; pectin; mineral elements; phenolics; antioxidant capacity; flavonoids
n3:klicoveSlovo
n5:titrable%20acidity n5:pectin n5:flavonoids n5:soluble%20solid%20content n5:mineral%20elements n5:Saskatoon%20berry n5:phenolics n5:antioxidant%20capacity
n3:kontrolniKodProRIV
[88654F721549]
n3:mistoKonaniAkce
Kroměříž
n3:mistoVydani
Zlín
n3:nazevZdroje
Nové trendy v gastronomii, workshop 2010
n3:obor
n16:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n3:tvurceVysledku
Rop, Otakar
n3:typAkce
n8:CST
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n4:MSM7088352101
s:numberOfPages
11
n9:hasPublisher
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
n18:isbn
978-80-7318-944-0
n20:organizacniJednotka
28110