This HTML5 document contains 38 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509389%21RIV11-MSM-28110___/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F70883521%3A28110%2F10%3A63509389%21RIV11-MSM-28110___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
The aim of the work was to suggest forms of boarding for population in crisis. The next one was to analyze the influence of storage on nutritive and sensory quality of entire meals as a part of proposed food rations. The menus were suggested and analyzed by program Vyhodnocení výživy version 2.0. in solution to the first aim of the work. Chemical (content of dry matter, crude protein, ammonia and amino acids), microbiological and sensory analyses (pair comparative test, ranking test, scale assessment) of entire meals were performed. Its results showed significant influence of storage conditions on losses of amino acids, rising amount of ammonia and sensory quality deterioration, especially at higher storage temperature. It is necessary to store entire meals at conditions defined by producer (below 25 C). There were optimized menus according to defined nutritive standards as form of long-term boarding. The food rations with 18 months durability for civilian nutrition were suggested as well as the opera Cílem předložené dizertační práce bylo navrhnout možné způsoby zajištění stravování obyvatelstva v krizových stavech. Dalším cílem bylo zkoumání vlivu skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou jakost sterilovaných hotových pokrmů, jakožto součást navrhovaných dávek potravin. Při řešení prvního cíle byly sestaveny jídelní lístky, které byly následně nutričně hodnoceny pomocí programu Vyhodnocení výživy verze 2.0. Pro analýzy sterilovaných hotových pokrmů byly použity chemické (obsah sušiny, celkových dusíkatých látek, amoniaku, aminokyselin), mikrobiologické a senzorické metody (párová porovnávací zkouška, pořadová zkouška, hodnocení s použitím stupnice). Z jejich výsledků vyplývá, že podmínky skladování, zejména pak vyšší skladovací teplota, měly významný vliv na úbytek aminokyselin, nárůst obsahu amoniaku a zhoršení senzorické jakosti sterilovaných hotových pokrmů. Výše zmíněné pokrmy je nutné skladovat za podmínek stanovených výrobcem (pod 25 C). V rámci navržených způsobů stravování byly zop Cílem předložené dizertační práce bylo navrhnout možné způsoby zajištění stravování obyvatelstva v krizových stavech. Dalším cílem bylo zkoumání vlivu skladovacích podmínek na nutriční a senzorickou jakost sterilovaných hotových pokrmů, jakožto součást navrhovaných dávek potravin. Při řešení prvního cíle byly sestaveny jídelní lístky, které byly následně nutričně hodnoceny pomocí programu Vyhodnocení výživy verze 2.0. Pro analýzy sterilovaných hotových pokrmů byly použity chemické (obsah sušiny, celkových dusíkatých látek, amoniaku, aminokyselin), mikrobiologické a senzorické metody (párová porovnávací zkouška, pořadová zkouška, hodnocení s použitím stupnice). Z jejich výsledků vyplývá, že podmínky skladování, zejména pak vyšší skladovací teplota, měly významný vliv na úbytek aminokyselin, nárůst obsahu amoniaku a zhoršení senzorické jakosti sterilovaných hotových pokrmů. Výše zmíněné pokrmy je nutné skladovat za podmínek stanovených výrobcem (pod 25 C). V rámci navržených způsobů stravování byly zop
dcterms:title
Zabezpečení výživy a stravování obyvatelstva v krizových stavech Zabezpečení výživy a stravování obyvatelstva v krizových stavech Nutrition and boarding of population in crisis
skos:prefLabel
Zabezpečení výživy a stravování obyvatelstva v krizových stavech Zabezpečení výživy a stravování obyvatelstva v krizových stavech Nutrition and boarding of population in crisis
skos:notation
RIV/70883521:28110/10:63509389!RIV11-MSM-28110___
n4:aktivita
n11:Z
n4:aktivity
Z(MSM7088352101)
n4:dodaniDat
n14:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n16:5423767
n4:druhVysledku
n6:O
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
299178
n4:idVysledku
RIV/70883521:28110/10:63509389
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
crisis; system of economic measures for crisis; boarding; menu; entire meal; amino acid; sensory quality
n4:klicoveSlovo
n7:boarding n7:system%20of%20economic%20measures%20for%20crisis n7:entire%20meal n7:amino%20acid n7:sensory%20quality n7:menu n7:crisis
n4:kontrolniKodProRIV
[19864833CA25]
n4:obor
n8:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n14:2010
n4:tvurceVysledku
Družbíková, Helena
n4:zamer
n12:MSM7088352101
n10:organizacniJednotka
28110