This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F68081766%3A_____%2F05%3A00024966%21RIV06-AV0-68081766/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F68081766%3A_____%2F05%3A00024966%21RIV06-AV0-68081766
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The rearing possibilities of zander (Sander lucioperca) larvae and juveniles under controlled conditions are summarized. Rearing of zander larvae is very problematic, major limited factors are: small initial size of larvae (total length 5.0-5.5 mm and weight 0.3-0.5 mg), very small mouth, problematic swimm bladder inflation and a need of feeding live feed, because the digestive system is not fully functional. Lots of literature information exists about technology of weaning of advanced zander fry from natural diet to formulated feed. There are several methods of weaning: direct converting to formulated feed, co-feeding with natural feed (Chironomus sp., Tubifex spp., minced fish) and converting with semi-moist feeding mixture on the base of fish. Optimum temperature for weaning and rearing of zander fry fluctuate in the range 22-24°C. Initial stocking density for converting does not influence statistical significant parameters of survival and growth. Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka 5,0-5,5 mm a hmotnost 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicícho ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. %22co-feeding%22) suché diety s přirozenou potravou (Chironomus sp., Tubifex spp., mleté ryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parametry přežití a růstu. Jsou sumarizovány možnosti odchovu larev a juvenilních jedinců candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách. Odchov larev je velice problematický, hlavními limitujícími faktory jsou: malá počáteční velikost larev (celková délka 5,0-5,5 mm a hmotnost 0,3-0,5 mg), malý ústní otvor, problematické naplňování plynového měchýře a potřeba krmení živou potravou z důvodu nedostatečného stupně vývoje trávicícho ústrojí. V současné době existuje mnoho literárních informací o technologii převodu rychleného candátího plůdku z přirozené potravy na suchou dietu. Některé existující metody: přímé převádění na umělou dietu, kombinace (tzv. %22co-feeding%22) suché diety s přirozenou potravou (Chironomus sp., Tubifex spp., mleté ryby) a převod s polovlhkou krmnou směsí na bázi rybího masa. Optimální teplota pro převádění a další odchov plůdku candáta obecného se pohybuje v rozmezí 22-24°C. Počáteční hustota obsádky pro převod neovlivňuje statisticky průkazně parametry přežití a růstu.
dcterms:title
The rearing possibilities of Zander (Sander lucioperca) fry under controled conditions - a short review Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled
skos:prefLabel
Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled Možnosti odchovu plůdku candáta obecného (Sander lucioperca) v kontrolovaných podmínkách - krátký přehled The rearing possibilities of Zander (Sander lucioperca) fry under controled conditions - a short review
skos:notation
RIV/68081766:_____/05:00024966!RIV06-AV0-68081766
n4:strany
128;134
n4:aktivita
n9:Z n9:P
n4:aktivity
P(QF4118), Z(AV0Z60930519)
n4:cisloPeriodika
3
n4:dodaniDat
n5:2006
n4:domaciTvurceVysledku
n15:5471869
n4:druhVysledku
n14:J
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
531404
n4:idVysledku
RIV/68081766:_____/05:00024966
n4:jazykVysledku
n6:cze
n4:klicovaSlova
zander; fry rearing; controlled conditions
n4:klicoveSlovo
n11:controlled%20conditions n11:fry%20rearing n11:zander
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[F1E5DE477A72]
n4:nazevZdroje
Bulletin VÚRH Vodňany
n4:obor
n7:GL
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
5
n4:projekt
n18:QF4118
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2005
n4:svazekPeriodika
41
n4:tvurceVysledku
Jirásek, J. Prokeš, Miroslav Baránek, V. Spurný, P. Mareš, J.
n4:zamer
n10:AV0Z60930519
s:issn
0007-389X
s:numberOfPages
7