This HTML5 document contains 41 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F67985874%3A_____%2F05%3A00027913%21RIV11-GA0-67985874/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F67985874%3A_____%2F05%3A00027913%21RIV11-GA0-67985874
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Food products are from the rheological point of view very complicated systems. The flow properties of them significantly influenced not only technology processes or the consistency of final product, too. The paper gives a review about the possibilities of using the modern rheometrical methods to evaluation of these properties. It is concentrating on demonstration the practical examples of rheological measurements of non-Newtonian foods in the fat, chocolate, dairy, starch, bakery, meat, and other fields of food industry, in production monitoring and optimisation of technology processes as well in standardisation of prducts quality. Potravinárske výrobky sú z reologického hľadiska veľmi komplikované systémy. Ich tokové vlastnosti významne ovplyvňujú nielen technologické procesy, ale tiež konzistenciu finálneho produktu. Práca podáva prehľad možností hodnotenia týchto vlastností modernými reologickými metódami. Uvádza praktické príklady uplatnenia reológie nenewtonvských potravín v priemysle tukovom, čokoládovníckom, mliekárenskom, škrobárenskom, pekárenskom, mäsovom a v ďalších odvetviach potravinárstva, a to ako pri monitoringu a optimalizácii technologických procesov, tak pri kontrole a štandardizácii kvality výrobkov.
dcterms:title
Uplatnenie reologických metód v potravinárstve On the use of rheology methods in food processing
skos:prefLabel
Uplatnenie reologických metód v potravinárstve On the use of rheology methods in food processing
skos:notation
RIV/67985874:_____/05:00027913!RIV11-GA0-67985874
n3:aktivita
n19:Z n19:P
n3:aktivity
P(GA104/03/0544), Z(AV0Z20600510)
n3:dodaniDat
n4:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n18:1106600
n3:druhVysledku
n7:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
547943
n3:idVysledku
RIV/67985874:_____/05:00027913
n3:jazykVysledku
n10:sla
n3:klicovaSlova
food evaluation; rheology; consistency
n3:klicoveSlovo
n9:consistency n9:rheology n9:food%20evaluation
n3:kontrolniKodProRIV
[5952A32B1468]
n3:mistoKonaniAkce
Banská Bystrica
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Laboralim 2005. Zborník prednášok z XV. Medzinárodnej konferencie o analytických metódach v potravinárstve
n3:obor
n16:BK
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:projekt
n13:GA104%2F03%2F0544
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2005
n3:tvurceVysledku
Štern, Petr Hojerová, J.
n3:typAkce
n21:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-03-22+01:00
n3:zamer
n14:AV0Z20600510
s:numberOfPages
5
n5:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave
n15:isbn
80-227-2222-7