This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00028961%21RIV06-AV0-67985858/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F67985858%3A_____%2F05%3A00028961%21RIV06-AV0-67985858
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Solid state fermentation of variety of substrates by oleaginous lower filamentous fungi resulted in vew cereal-based bioproducts enriched with polyunsaturated fatty acids. Because wheat is one of the potential substrate with its application for cereal goods, optimization of fermentation process with Thamnidium elegans as a producer of gamma-linolenic acid (GLA) brought bioproduct containing 5,8 mg GLA/g bioproduct. Such wheat-based bioproduct was empolyed for making cereal foods such as rolls, bakery products with higher oil level, and pasta. Polosuchá kultivace různých substrátů pomocí nízkých vláknitých hub vedla k vytvoření nových bioproduktů na bázi cereálií s obsahem nenasycených mastných kyselin. Protože pšenice je jedním z potenciálních substrátů s aplikací při cereálních výrobcích, optimalizace fermentace Thamnidium elegans, jako producenta gama-linolenové kyseliny (GLA) přinese bioprodukt s obsahem 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Jako bioprodukty složené z mouky byli připraveny cereální produkty jako pečivo, pekárenské výrobky s vyšším obsahem oleje a těstoviny. Polosuchá kultivácia roznych substrátov pomocou nizkych vláknitých húb viedla k vytvorení nových produktou na bázi cereálií s obsahom nenasýtených mastných kyselín. Pretože pšenica je jedným z potenciálnych substrátou s aplikáciou pri cereálnych výrobkoch, prinesie bioprodukt s obsahom 5,8 mg GLA/g bioproduktu. Ako bioprodukty složené z múky boli pripravené cereálné produkty ako pečivo, pekarenské výrobky s vyšším obsahom oleja a těstoviny.
dcterms:title
Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids
skos:prefLabel
Aplikace polosuchých kultivací při přípravě cereálních výrobků obohacených o polynenasycené kyseliny Application of Solid State Fermentation for Preparing Cereal Goods Enriched by Polyunsaturated Fatty Acids Aplikácia polosuchých kultivácií pri príprave cereálnych výrobkov obohatených o polynenasýtené mastné kyseliny
skos:notation
RIV/67985858:_____/05:00028961!RIV06-AV0-67985858
n3:strany
44;49
n3:aktivita
n9:Z
n3:aktivity
Z(AV0Z40720504)
n3:dodaniDat
n17:2006
n3:domaciTvurceVysledku
n7:3702006
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
512729
n3:idVysledku
RIV/67985858:_____/05:00028961
n3:jazykVysledku
n18:slo
n3:klicovaSlova
solid state fermentation; fungi; gamma-linolenic acid
n3:klicoveSlovo
n13:fungi n13:gamma-linolenic%20acid n13:solid%20state%20fermentation
n3:kontrolniKodProRIV
[D28C83CDD567]
n3:mistoKonaniAkce
Bratislava
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Zborník prednášok
n3:obor
n11:CE
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2005
n3:tvurceVysledku
Bolyó, Juraj Dodok, L. Čertík, M.
n3:typAkce
n20:EUR
n3:zahajeniAkce
2005-09-08+02:00
n3:zamer
n19:AV0Z40720504
s:numberOfPages
6
n14:hasPublisher
Slovenská technická univerzita v Bratislave. Vydavateľstvo STU
n10:isbn
80-227-2300-2