This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873214%21RIV15-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873214%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Milk proteins have wide application in the meat industrys. In this work, five types of milk additives were detected using Hematoxylin Eosin, PAS Calleja and Toulidine blue staining. Calcium caseinate, sodium caseinate, whey concentrate, whey protein concentrate with high lactose content, and whey protein concentrate containing 85% casein were used for analysis. The results show that the most appropriate staining is PAS Calleja. PAS Calleja achieved a very strong contrast between muscle and 85% whey concentrate. In the samples with calcium caseinate and whey protein were achieved strong contrast. In sodium caseinate and whey protein concentrate with a high content of lactose were achieved weak contrast. Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy. Mléčné bílkoviny nachází široké pužití v masném průmyslu. V práci byla ověřována možnost průkazu pěti typů mléčných aditiv histologickými barveními Hematoxilin Eozin, PAS Calleja a Toulidinova modř. Testován byl kaseinát vápenatý, kaseinát sodný, syrovátkový protein s vysokým obsahem laktózy, syrovátkový koncentrát termostabilní a syrovátkový koncentrát s obsahem 85 % kaseinu. Z výsledků vyplývá, že nejvhodnějším barvením je barvení PAS Calleja které dosáhlo výrazného kontrastu mezi svalovinou a 85% syrovátkovým koncentrátem. Silného kontrastu dosáhlo barvení u kaseinátu vápenatého a syrovátkového protein. Slabý kontrast byl dosažen u kaseinátu sodného a syrovátkového koncentrátu s vysokým obsahem laktózy.
dcterms:title
Detection of Milk Additives in Model Samples Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích
skos:prefLabel
Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích Detection of Milk Additives in Model Samples Detekce mléčných aditiv v modelových vzorcích
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873214!RIV15-MSM-16270___
n5:aktivita
n9:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n10:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n12:9338519 n12:3526909 n12:9253173 n12:5162823
n5:druhVysledku
n14:D
n5:duvernostUdaju
n20:S
n5:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
10660
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873214
n5:jazykVysledku
n19:cze
n5:klicovaSlova
lactose; meat products; whey; milk
n5:klicoveSlovo
n8:meat%20products n8:whey n8:milk n8:lactose
n5:kontrolniKodProRIV
[ABDADB7490F2]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
n5:obor
n13:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:rokUplatneniVysledku
n10:2014
n5:tvurceVysledku
Tremlová, Bohuslava Pospiech, Matej Petrášová, Michaela Bednářová, Martina Luňáková, Ludmila
n5:typAkce
n7:EUR
n5:zahajeniAkce
2014-10-15+02:00
s:numberOfPages
4
n11:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n17:isbn
978-80-7305-729-9
n6:organizacniJednotka
16270