This HTML5 document contains 45 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873206%21RIV15-MSM-16270___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873206%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
n10:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The article describes composition of four semi-finished meat products and four kitchen semi-finished meat products. Composition was determined microscopically using histological staining. The level of skeletal muscle destruction was determined using Calleja staining. For the description of the microstructure Hematoxylin-Eosin staining was used. Content of bone fragments was determined using Alizarin red staining. Carbohydrates were determined using PAS Calleja staining. From animal raw materials skeletal muscle, MSM and connective tissue were detected. From vegetable raw materials starches, native spices, hydrocolloids and breadcrumbs were detected. The composition of the products was also compared with the legislative requirements. The results show, that semi-finished meat products were not prepared according to legislation considering used raw materials. All kitchen semi-finished meat products were prepared according to legislation. Článek popisuje složení čtyř výrobků ze skupiny masných polotovarů a čtyř výrobků ze skupiny kuchyňských masných polotovarů. Složení bylo stanoveno mikroskopicky za použití histologických barviv. Pro stanovení stupně porušení kosterní svaloviny bylo použito barvení dle Calleji. Pro popis mikrostruktury výrobků, barvení Hematoxylin Eozin. Pro průkaz kostní tkáně barvení Alizarinovou červení. Pro stanovení polysacharidů barvení PAS Calleja. Z živočišných surovin byla detekována kosterní svalovina, SOM, a pojivové tkáně. Z rostlinných surovin byly detekovány škroby, nativní koření, hydrokoloidy a strouhanka. Složení výrobků bylo porovnáno také s legislativními požadavky. Z výsledků vyplývá, že u skupiny masných polotovarů došlo k neshodě s platnou legislativou s ohledem na použité živočišné suroviny. U kuchyňských masných polotovarů nebyla neshoda potvrzena. Článek popisuje složení čtyř výrobků ze skupiny masných polotovarů a čtyř výrobků ze skupiny kuchyňských masných polotovarů. Složení bylo stanoveno mikroskopicky za použití histologických barviv. Pro stanovení stupně porušení kosterní svaloviny bylo použito barvení dle Calleji. Pro popis mikrostruktury výrobků, barvení Hematoxylin Eozin. Pro průkaz kostní tkáně barvení Alizarinovou červení. Pro stanovení polysacharidů barvení PAS Calleja. Z živočišných surovin byla detekována kosterní svalovina, SOM, a pojivové tkáně. Z rostlinných surovin byly detekovány škroby, nativní koření, hydrokoloidy a strouhanka. Složení výrobků bylo porovnáno také s legislativními požadavky. Z výsledků vyplývá, že u skupiny masných polotovarů došlo k neshodě s platnou legislativou s ohledem na použité živočišné suroviny. U kuchyňských masných polotovarů nebyla neshoda potvrzena.
dcterms:title
Identifikace složení masných polotovarů Raw materials identification of meat products Identifikace složení masných polotovarů
skos:prefLabel
Identifikace složení masných polotovarů Raw materials identification of meat products Identifikace složení masných polotovarů
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873206!RIV15-MSM-16270___
n5:aktivita
n14:I
n5:aktivity
I
n5:cisloPeriodika
6
n5:dodaniDat
n11:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n7:9338519 n7:3526909 n7:9253173 n7:5162823
n5:druhVysledku
n8:J
n5:duvernostUdaju
n15:S
n5:entitaPredkladatele
n12:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
20361
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873206
n5:jazykVysledku
n17:cze
n5:klicovaSlova
nuggets; burger; histological analysis
n5:klicoveSlovo
n13:burger n13:histological%20analysis n13:nuggets
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[2E93DF3DBA05]
n5:nazevZdroje
Maso
n5:obor
n9:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:rokUplatneniVysledku
n11:2014
n5:svazekPeriodika
25
n5:tvurceVysledku
Tremlová, Bohuslava Petrášová, Michaela Pospiech, Matej Eliášová, Martina
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n16:organizacniJednotka
16270