This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n3http://localhost/temp/predkladatel/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873194%21RIV15-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873194%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
The study was focused on the occurrence and survival of Weissella viridescens in hot smoked dry sausages from several Czech processors. W. viridescens was detected in sausages also after heat treatment and the strains were able to multiply on the level of 7 - 8 log10 cfu.g-1 within the ripening. The presence of W. viridescens in sausages was irregular and not always the level of 7 log10 cfu.g-1 led to bacterial spoilage. Práce byla zaměřena na výskyt Weissella viridescens v trvanlivých tepelně opracovaných salámech od několika výrobců a přežívání této bakterie v celém procesu výroby těchto produktů. W. viridescens byla detekována v salámech i po tepelném ošetření a v průběhu zrání se tato bakterie dokázala pomnožit až na 7 - 8 log KTJ.g-1 (KTJ = kolonie tvořící jednotky). Avšak výskyt měl nepravidelný charakter a ne vždy počet bakterií 7 log KTJ.g-1 způsobil senzorické odchylky. Práce byla zaměřena na výskyt Weissella viridescens v trvanlivých tepelně opracovaných salámech od několika výrobců a přežívání této bakterie v celém procesu výroby těchto produktů. W. viridescens byla detekována v salámech i po tepelném ošetření a v průběhu zrání se tato bakterie dokázala pomnožit až na 7 - 8 log KTJ.g-1 (KTJ = kolonie tvořící jednotky). Avšak výskyt měl nepravidelný charakter a ne vždy počet bakterií 7 log KTJ.g-1 způsobil senzorické odchylky.
dcterms:title
Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie Weissella viridescens as a spoilage agent of Vysočina sausage - a case study Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie
skos:prefLabel
Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie Weissella viridescens jako původce senzorických změn salámu Vysočina - případová studie Weissella viridescens as a spoilage agent of Vysočina sausage - a case study
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873194!RIV15-MSM-16270___
n4:aktivita
n17:I
n4:aktivity
I
n4:dodaniDat
n7:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n11:7134401 n11:4120604 n11:2683814 Lačanin, Ines
n4:druhVysledku
n19:D
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
56073
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873194
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
thermal resistance; MALDI-TOF MS; bacterial spoilage; Lactic acid bacteria
n4:klicoveSlovo
n6:MALDI-TOF%20MS n6:bacterial%20spoilage n6:Lactic%20acid%20bacteria n6:thermal%20resistance
n4:kontrolniKodProRIV
[6CDB0C351DB4]
n4:mistoKonaniAkce
Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2014
n4:tvurceVysledku
Kameník, Josef Saláková, Alena Šedo, Ondrej Zdráhal, Zbyněk Dušková, Marta Lačanin, Ines
n4:typAkce
n8:EUR
n4:zahajeniAkce
2014-10-15+02:00
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n15:isbn
978-80-7305-729-9
n3:organizacniJednotka
16270