This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n4https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873120%21RIV15-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n19http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873120%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n7:Vysledek
dcterms:description
The objective of our work was to evaluate the effect of the age of pheasant chicks (Phasianus colchicus) on contents of groups of fatty acids in whole pheasant bodies fattened up to the age of 118 days. In the course of the experiment, the required number of pheasants was randomly selected for analysis in regular 10-day intervals. After one-day fasting, pheasants were stunned and thereafter their whole bodies were homogenized. Samples were analyzed for the content of fatty acids using a gas chromatograph GC 2010. The age of pheasant chicks had a significant effect on the content of fatty acids. Significant changes in the proportion of fatty acid groups were recorded mainly at 20, 40 and 60 days of age. By 20 days of age the proportion of monounsaturated fatty acids decreased considerably in relation to the increase in polyunsaturated fatty acids content. From day 40, the monounsaturated fatty acids content increased gradually till the end of fattening, whereas the reverse trend occurred in the saturated fatty acids content in this period. Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až do konce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA. Cílem naší práce bylo zhodnotit vliv věku bažantích kuřat (Phasianus colchicus) na obsah skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů vykrmovaných do věku 118 dnů. V průběhu experimentu byl v desetidenních intervalech náhodně vybrán požadovaný počet bažantů. Po jednodenním vylačnění byli bažanti omráčeni a následně byla celá těla bažantů homogenizována. Obsah mastných kyselin byl stanoven plynovou chromatografií, analyzátorem GC 2010. Věk bažantích kuřat měl signifikantní vliv na obsah mastných kyselin. Významné změny v zastoupení skupin FA byly zaznamenány ve 20., 40. a 60. dni věku bažantích kuřat. Do 20. dne věku se podíl MUFA výrazně snížil, což současně souviselo s výrazným zvýšením obsahu PUFA. Od 40. dne se obsah MUFA postupně zvyšoval až do konce výkrmu, přičemž opačný trend nastal v zastoupení SFA.
dcterms:title
Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu
skos:prefLabel
Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu Zastoupení skupin mastných kyselin v celých tělech bažantů v průběhu jejich růstu Presence of fatty acid groups in whole bodies of pheasants in the course of their growth
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873120!RIV15-MSM-16270___
n5:aktivita
n14:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n19:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n15:5230209 n15:4970349
n5:druhVysledku
n10:D
n5:duvernostUdaju
n16:S
n5:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
57092
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873120
n5:jazykVysledku
n6:cze
n5:klicovaSlova
10-day period; intensive rearing; fatty acids; pheasants
n5:klicoveSlovo
n11:pheasants n11:10-day%20period n11:intensive%20rearing n11:fatty%20acids
n5:kontrolniKodProRIV
[8AF82E8E1CA4]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
XVI. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí Sborník příspěvků
n5:obor
n18:GG
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n19:2014
n5:tvurceVysledku
Jakešová, Petra Zapletal, David
n5:typAkce
n13:WRD
n5:zahajeniAkce
2014-05-28+02:00
s:numberOfPages
3
n9:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n4:isbn
978-80-7305-670-4
n17:organizacniJednotka
16270