This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873096%21RIV15-MSM-16270___/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873096%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvíce respektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů. Poultry feeding is one of the most relevant fields within the agricultural production. Its objektive is the production of nutritionally highly valuace and safe materials and foodstuffs of animal origin. Basic principles of poultry nutrition have been resolved. However, currently thre are still many issues to be resolved and new issues will probably by raised with further intensification of poultry rearing. I tis neceséry to develop programs to optimizme feed rations, respecting energy and nutrient requirements of individual species, category, type and size of production systém, as well as individual conditions of respektive poultry farms. Regarding nutrition, more attention should be paid not only to the quantity of production, but to the increased quality of poultry products. Chov drůbeže je jednou z nejvýznamnějších oblastí v rámci zemědělské výroby. Cílem chovu drůbeže je produkce nutričně vysoce hodnotných a zdravotně nezávadných surovin a potravin živočišné provenience. Hlavní zásady výživy drůbeže jsou dnes uspokojivě vyřešeny. Přesto existuje řada problémů, které je nutné řešit a dá se reálně předpokládat, že s další intenzifikací chovů drůbeže vyvstanou problémy nové. Je nutné i nadále vyvíjet takové optimalizační programy pro tvorbu krmných směsí, které by co nejvíce respektovaly energetické a živinové potřeby daného druhu, kategorie, typu a výše produkce, při respektování podmínek jednotlivých chovů drůbeže. V rámci výživy je do budoucna nutné zaměřit větší pozornost nejen na kvantitu produkce, ale především na zvyšování kvality drůbežích produktů.
dcterms:title
Současné trendy ve výživě drůbeže Current trends in poultry nutrition Současné trendy ve výživě drůbeže
skos:prefLabel
Současné trendy ve výživě drůbeže Current trends in poultry nutrition Současné trendy ve výživě drůbeže
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873096!RIV15-MSM-16270___
n3:aktivita
n20:N
n3:aktivity
N
n3:dodaniDat
n9:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n12:6500498 n12:2163373
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
46108
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873096
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
melamine; clinoptilolite; fatty acids; amino acid; lupine; poultry
n3:klicoveSlovo
n4:amino%20acid n4:clinoptilolite n4:melamine n4:poultry n4:lupine n4:fatty%20acids
n3:kontrolniKodProRIV
[EDDDF4A99A70]
n3:mistoKonaniAkce
Košice
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
Sborník Lazarove dni výživy a veterinárnej dietetiky XI.
n3:obor
n17:GH
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2014
n3:tvurceVysledku
Straková, Eva Suchý, Pavel
n3:typAkce
n8:EUR
n3:zahajeniAkce
2014-09-02+02:00
s:numberOfPages
4
n13:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n19:isbn
978-80-8077-408-0
n7:organizacniJednotka
16270