This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873025%21RIV15-MSM-16270___/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873025%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The main aim of our work was to analyze chemical and sensory properties in selected slaughtered parts of crocodile meat. The meat obtained from Nile crocodile (Crocodylus niloticus), bred in the Czech Republic, was used as material for the research. The meat samples consisted of the following parts: shoulder, hind leg, rib eye steak and back (spinal part). Our research included the determination of protein content (219,15+-10,52 g.kg-1), fat content (27,58+-36,25 g.kg-1), dry matter content (266,37+-34,69 g.kg-1), ash content (10,63+-0,45 g.kg-1) and energy level (4899+-1312 kJ/kg) in the samples of crocodile meat. Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg). Cílem námi provedených analýz bylo stanovit chemické a senzorické parametry u vybraných jatečných partií krokodýlího masa. Do pokusu bylo zapojeno maso ze dvou krokodýlů nilských (Crocodylus niloticus), kteří jsou chováni na území České republiky. Jednotlivé sledované jatečné partie byly plec, kýta, ribeye steak, hřbet filet. U jednotlivých jatečných partií byl stanovován obsah bílkovin (219,15+-10,52 g.kg-1), obsah tuku (27,58+-36,25 g.kg-1), obsah sušiny (266,37+-34,69 g.kg-1), obsah popela (10,63+-0,45 g.kg-1) a energetická hodnota (4899+-1312 kJ/kg).
dcterms:title
Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic
skos:prefLabel
Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu Hodnocení vybraných jakostních parametrů masa krokodýlů českého původu Selected quality parameters chracterization of crocodile meat produced in Czech Republic
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873025!RIV15-MSM-16270___
n3:aktivita
n19:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n13:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n11:7626878 n11:5973422
n3:druhVysledku
n18:D
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
19580
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873025
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
fat; proteins; chemical composition; sensory properties; meat; crocodile
n3:klicoveSlovo
n8:crocodile n8:meat n8:sensory%20properties n8:proteins n8:fat n8:chemical%20composition
n3:kontrolniKodProRIV
[A3834AF9C3DC]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XL. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2014
n3:obor
n4:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2014
n3:tvurceVysledku
Tesařová, Simona Buchtová, Hana
n3:typAkce
n9:EUR
n3:zahajeniAkce
2014-03-05+01:00
s:numberOfPages
6
n10:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n5:isbn
978-80-7375-944-5
n12:organizacniJednotka
16270