This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873007%21RIV15-MSM-16270___/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n3https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43873007%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
n4:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
V této práci byly analyzovány tři druhy potravinářských karagenanů (kappa-kappa, lambda-lambda, ióta-iota) pomocí světelné a elektronové mikroskopie. Jednotlivé druhy karagenanů byly analyzované ve formě sypkého prášku. Vzorky určené k analýze ve světelném mikroskopu byly obarveny barvivy Lugol-Calleja, Taulidinová modř, PAS-Calleja. Na základě intenzity zbarvení a velikosti obarvené plochy jednotlivých fragmentů karagenanů bylo vyhodnoceno barvení PAS-Clleja jako nejvhodnější k detekci kappa-, lambda-, ióta-karagenanu. Obrázky ze skenovacího elektronového mikroskopu poukazují na morfologické rozdíly ve struktuře mezi ióta-karagenany a kappa-, lambda-karagenany. In this research three types of food carrageenans (kappa-kappa, lambda lambda-, ióta-iota) were analyzed using light and electron microscopy. Individual types of carrageenans were analyzed in the form of loose powder. Samples of carrageenans for light microscopy were stained by Lugol-Calleja, Toluidine blue and PAS-Calleja. Based on the intensity of the color and size of stained areas of individual fragments of carrageenans PAS-Calleja were evaluated like the most suitable to detect kappa-, lambda-, ióta-carrageenan. Images obtained from the scanning electron microscope indicate the morphological differences in the structure between ióta-carrageenans and kappa-, lambda-carrageenans. V této práci byly analyzovány tři druhy potravinářských karagenanů (kappa-kappa, lambda-lambda, ióta-iota) pomocí světelné a elektronové mikroskopie. Jednotlivé druhy karagenanů byly analyzované ve formě sypkého prášku. Vzorky určené k analýze ve světelném mikroskopu byly obarveny barvivy Lugol-Calleja, Taulidinová modř, PAS-Calleja. Na základě intenzity zbarvení a velikosti obarvené plochy jednotlivých fragmentů karagenanů bylo vyhodnoceno barvení PAS-Clleja jako nejvhodnější k detekci kappa-, lambda-, ióta-karagenanu. Obrázky ze skenovacího elektronového mikroskopu poukazují na morfologické rozdíly ve struktuře mezi ióta-karagenany a kappa-, lambda-karagenany.
dcterms:title
Identification of Food Carrageenans Using Microscopic Methods Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod
skos:prefLabel
Identification of Food Carrageenans Using Microscopic Methods Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod Identifikace potravinářských karagenanů pomocí mikroskopických metod
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43873007!RIV15-MSM-16270___
n5:aktivita
n18:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n9:2015
n5:domaciTvurceVysledku
n14:5162823 n14:8713847 n14:9338519 n14:3526909
n5:druhVysledku
n6:D
n5:duvernostUdaju
n16:S
n5:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
20354
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43873007
n5:jazykVysledku
n13:cze
n5:klicovaSlova
SEM; additives; structure; electron microscopy; Staining
n5:klicoveSlovo
n12:Staining n12:SEM n12:structure n12:additives n12:electron%20microscopy
n5:kontrolniKodProRIV
[04AB37C017E4]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
n5:obor
n11:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2014
n5:tvurceVysledku
Jandásek, Josef Tremlová, Bohuslava Bednářová, Martina Pospiech, Matej
n5:typAkce
n17:EUR
n5:zahajeniAkce
2014-10-15+02:00
s:numberOfPages
5
n19:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n3:isbn
978-80-7305-729-9
n7:organizacniJednotka
16270