This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872979%21RIV15-MZE-16270___/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872979%21RIV15-MZE-16270___
rdf:type
skos:Concept n16:Vysledek
dcterms:description
The study focused on the microbiological quality of raw milk sold through milk vending machines in the South Moravian Region. A total of 29 milk samples collected from 9 milk vending machines coming from 6 farms in South Moravian Region were examined. Milk samples were taken into sterile bottles and analyzed for the presence of following microbial groups: the total number of microorganisms (CPM), Enterobacteriaceae, Enterococci, Escherichia coli and pathogenic bacteria Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. and Listeria monocytogenes. Between the farms were recorded significant differences in the microbiological quality of raw milk. Especialy, detection of pathogenic microorganisms on some farms was recorded repeatedly. We have found that the counts of CPM varried from 8,1.103 to 2,4.105 CFU/ml, Enterobacteriaceae 1,0.101-9,0.103 CFU/ml, Enterococci 1,3.101-3,6.102 CFU/ml. The presence of Escherichia coli was observed in 27 (93.1%) samples and also 32 isolates were obtained. Staphylococcus aureus was detected in 16 (55.2%) samples, and 25 S. aureus isolates were obtained. The ability to produce classical A-E enterotoxins was confirmed only in 2 (8%) strains. In 9 (36%) strains the ability to produce enterotoxin G and I was detected. Salmonella spp. were not detected in any of the examined samples, as well as Campylobacter spp. and Listeria monocytogenes. Studie se zabývala mikrobiologickou kvalitou syrového mléka prodávaného prostřednictvím mléčných automatů na území Jihomoravského kraje. Celkem bylo odebráno 29 vzorků mléka z 9 mléčných automatů pocházejících z 6 farem v Jihomoravském kraji. Mléko bylo odebráno do sterilních vzorkovnic a následně analyzováno na přítomnost vybraných indikátorových skupin mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), baktérie čeledi Enterobacteriaceae, enterokoky, Escherichia coli a na baktérie patogenní: Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány značné rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka. Především detekce patogenních mikroorganismů byla na některých farmách zaznamenána opakovaně. Na základě našich výsledků jsme zjistili, že počty CPM byly zjištěny v rozmezí 8,1.103 až 2,4.105 CFU/ml, baktérie čeledi Enterobacteriaceae 1,0.101-9,0.103 CFU/ml, enterokoky 1,3.101-3,6.102 CFU/ml. Přítomnost Escherichia coli byla potvrzena u 27 (93,1%) vzorků a celkem bylo získáno 32 izolátů. Baktérie Staphylococcus aureus byly detekovány v 16 (55,2 %) vzorcích celkem bylo získáno 25 izolátů S. aureus. Schopnost produkovat klasické enterotoxiny A-E byla potvrzena jen u 2 (8 %) kmenů. U 9 (36 %) kmenů byla detekována schopnost produkce enterotoxinu G a I. Salmonely nebyly detekovány v žádném z vyšetřovaných vzorků, stejně jako Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Studie se zabývala mikrobiologickou kvalitou syrového mléka prodávaného prostřednictvím mléčných automatů na území Jihomoravského kraje. Celkem bylo odebráno 29 vzorků mléka z 9 mléčných automatů pocházejících z 6 farem v Jihomoravském kraji. Mléko bylo odebráno do sterilních vzorkovnic a následně analyzováno na přítomnost vybraných indikátorových skupin mikroorganismů: celkový počet mikroorganismů (CPM), baktérie čeledi Enterobacteriaceae, enterokoky, Escherichia coli a na baktérie patogenní: Staphylococcus aureus, Salmonella spp., Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes. Mezi jednotlivými farmami byly zaznamenány značné rozdíly v mikrobiologické kvalitě syrového mléka. Především detekce patogenních mikroorganismů byla na některých farmách zaznamenána opakovaně. Na základě našich výsledků jsme zjistili, že počty CPM byly zjištěny v rozmezí 8,1.103 až 2,4.105 CFU/ml, baktérie čeledi Enterobacteriaceae 1,0.101-9,0.103 CFU/ml, enterokoky 1,3.101-3,6.102 CFU/ml. Přítomnost Escherichia coli byla potvrzena u 27 (93,1%) vzorků a celkem bylo získáno 32 izolátů. Baktérie Staphylococcus aureus byly detekovány v 16 (55,2 %) vzorcích celkem bylo získáno 25 izolátů S. aureus. Schopnost produkovat klasické enterotoxiny A-E byla potvrzena jen u 2 (8 %) kmenů. U 9 (36 %) kmenů byla detekována schopnost produkce enterotoxinu G a I. Salmonely nebyly detekovány v žádném z vyšetřovaných vzorků, stejně jako Campylobacter spp. a Listeria monocytogenes.
dcterms:title
Microbiological quality of milk from milk vending machines of South Moravian Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů
skos:prefLabel
Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů Mikrobiologická kvalita mléka z jihomoravských mléčných automatů Microbiological quality of milk from milk vending machines of South Moravian
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43872979!RIV15-MZE-16270___
n3:aktivita
n17:P
n3:aktivity
P(QJ1230044)
n3:dodaniDat
n5:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n9:7103476 n9:2483041 n9:9938729
n3:druhVysledku
n19:D
n3:duvernostUdaju
n14:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
29332
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43872979
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
Listeria monocytogenes; Campylobacter spp.; Salmonella spp.; Staphylococcus aureus; enterococci; Enterobacteriaceae; raw milk
n3:klicoveSlovo
n4:Salmonella%20spp. n4:Staphylococcus%20aureus n4:Campylobacter%20spp. n4:enterococci n4:Listeria%20monocytogenes n4:Enterobacteriaceae n4:raw%20milk
n3:kontrolniKodProRIV
[C9E61212A670]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Hygiena a technologie potravin XLIV
n3:obor
n21:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:projekt
n20:QJ1230044
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2014
n3:tvurceVysledku
Karpíšková, Renata Skočková, Alena Bogdanovičová, Kateřina
n3:typAkce
n8:EUR
n3:zahajeniAkce
2014-10-15+02:00
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n15:isbn
978-80-7305-729-9
n18:organizacniJednotka
16270