This HTML5 document contains 42 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872926%21RIV15-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872926%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n19:Vysledek
dcterms:description
QDS (quick dry slice) Process(R) has been developed in Spain to shorten the production period for dry fermented sausages. In the last three years the QDS technology has been applied in several countries in the USA and Europe. The QDS Process(R) can reduce the production costs and the similar results were obtained in the experiments in the traditional and QDS processes performed in Spain and the Czech Republic as well. HPP (high pressure processing) helps to reduce the bacteria inside the product and this technology can be used to prolong shelf life of meat products. The 600 MPa of the hydrostatic pressure is the most common value used in meat processing today for the period 3 - 8 minutes. Proces QDS (quick, dry, slice) byl vyvinutý ve Španělsku ke zkrácení doby výroby trvanlivých fermentovaných salámů. Během uplynulých tří let byla technologie QDS instalována v několika zemích v USA a Evropě. Proces QDS dokáže snížit výrobní náklady a v experimentech s tradiční technologií i QDS provedených ve Španělsku a České republice byly získány podobné výsledky. Vysokotlaká pasterace (HPP) pomáhá snížit bakteriální kontaminace ve výrobku a tato technologie může být použita k prodloužení údržnosti výrobků. Tlak 600 MPa je nejčastější hodnota pro ošetření masných výrobků po dobu 3 - 8 min. Proces QDS (quick, dry, slice) byl vyvinutý ve Španělsku ke zkrácení doby výroby trvanlivých fermentovaných salámů. Během uplynulých tří let byla technologie QDS instalována v několika zemích v USA a Evropě. Proces QDS dokáže snížit výrobní náklady a v experimentech s tradiční technologií i QDS provedených ve Španělsku a České republice byly získány podobné výsledky. Vysokotlaká pasterace (HPP) pomáhá snížit bakteriální kontaminace ve výrobku a tato technologie může být použita k prodloužení údržnosti výrobků. Tlak 600 MPa je nejčastější hodnota pro ošetření masných výrobků po dobu 3 - 8 min.
dcterms:title
QDS and HPP - new procedures in the meat processing QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků
skos:prefLabel
QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků QDS and HPP - new procedures in the meat processing QDS a HPP - nové technologie při produkci masných výrobků
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43872926!RIV15-MSM-16270___
n4:aktivita
n20:N
n4:aktivity
N
n4:dodaniDat
n5:2015
n4:domaciTvurceVysledku
n16:7134401
n4:druhVysledku
n14:D
n4:duvernostUdaju
n7:S
n4:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
40978
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43872926
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
quick dry slice; meat products; hydrostatic pressure; high pressure processing
n4:klicoveSlovo
n6:quick%20dry%20slice n6:high%20pressure%20processing n6:hydrostatic%20pressure n6:meat%20products
n4:kontrolniKodProRIV
[D54940817A9A]
n4:mistoKonaniAkce
Štrbské pleso
n4:mistoVydani
Košice
n4:nazevZdroje
Hygiena alimentorum XXXV.
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n4:pocetTvurcuVysledku
1
n4:rokUplatneniVysledku
n5:2014
n4:tvurceVysledku
Kameník, Josef
n4:typAkce
n18:EUR
n4:zahajeniAkce
2014-05-21+02:00
s:numberOfPages
4
n12:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n8:isbn
978-80-8077-401-1
n13:organizacniJednotka
16270