This HTML5 document contains 40 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872905%21RIV15-MSM-16270___/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F14%3A43872905%21RIV15-MSM-16270___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Alimentární intoxikace představují významnou skupinu onemocnění z potravin ohrožující zdraví konzumentů. Příčinou vzniku onemocnění jsou toxiny přítomné v potravině, které vznikají jako metabolické produkty při množení patogenních bakterií. Mezi významné původce alimentárních intoxikací se řadí Staphylococcus aureus, Bacillus cereus a Clostridium botulinum. V praxi se nejčastěji využívají metody imunologické (ELISA, ELFA, reverzní pasivní latexová aglutinace) a molekulárně biologické (PCR). Lze využít i metody fyzikálně-chemické nebo biologický pokus. Problematiku nepřítomnosti bakteriálních toxinů v potravinách řeší nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. Alimentární intoxikace představují významnou skupinu onemocnění z potravin ohrožující zdraví konzumentů. Příčinou vzniku onemocnění jsou toxiny přítomné v potravině, které vznikají jako metabolické produkty při množení patogenních bakterií. Mezi významné původce alimentárních intoxikací se řadí Staphylococcus aureus, Bacillus cereus a Clostridium botulinum. V praxi se nejčastěji využívají metody imunologické (ELISA, ELFA, reverzní pasivní latexová aglutinace) a molekulárně biologické (PCR). Lze využít i metody fyzikálně-chemické nebo biologický pokus. Problematiku nepřítomnosti bakteriálních toxinů v potravinách řeší nařízení (ES) č. 2073/2005 o mikrobiologických kritériích pro potraviny. Foodborne intoxication threatens consumer health and is a condition resulting from foodborne diseases. Toxins present in food, produced as metabolic products of the pathogenic bacteria, cause these diseases. Staphylococcus aureus, Bacillus cereus and Clostridium botulinum are among the major foodborne intoxication producers. In practice, the most frequently used methods are immunological (ELISA, ELFA, Reversed Passive Latex Agglutination) and molecular (PCR). Physico-chemical methods or biological experiments also identify bacterial toxins in food. The issue of the absence of bacterial toxins is addressed in Regulation (EC) No 2073/2005 on microbiological criteria for foodstuffs.
dcterms:title
Bacterial Toxin Detection Methods Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách
skos:prefLabel
Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách Metody stanovení bakteriálních toxinů v potravinách Bacterial Toxin Detection Methods
skos:notation
RIV/62157124:16270/14:43872905!RIV15-MSM-16270___
n3:aktivita
n13:V
n3:aktivity
V
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n17:2015
n3:domaciTvurceVysledku
n14:4787730
n3:druhVysledku
n5:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
28998
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/14:43872905
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
food safety; Clostridium botulinum; Bacillus cereus; Staphylococcus aureus
n3:klicoveSlovo
n4:food%20safety n4:Clostridium%20botulinum n4:Bacillus%20cereus n4:Staphylococcus%20aureus
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[37106D0AE71B]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
1
n3:rokUplatneniVysledku
n17:2014
n3:svazekPeriodika
25
n3:tvurceVysledku
Necidová, Lenka
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n10:organizacniJednotka
16270