This HTML5 document contains 54 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872457%21RIV14-MSM-16270___/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872457%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin. Evaluation of quality and food safety is still important topic of many scientific works and research facilities. High diversity of the food market stimulates the producer to create food products which will motivate the consumers to buying once more. Evaluation of the quality of final products is performed by using sensory analysis, which is the most widely used method. The trend of nowadays is the applications of instrumental methods. The instrumental methods have in comparison with sensory analysis the ability to assess the feedstock used in the production of foods and evaluate their quality before production itself. The aim of the Department of Vegetable Foodstuffs Hygiene & Technology is the application of instrumental methods of image analysis in foods of animal and vegetable origin. The methods are noninvasive and applied to assessing food from macroslides in combination with microscopic methods. Hodnocení kvality a bezpečnosti potravin je stále aktuálním tématem řady vědeckých prací a výzkumných pracovišť. S přihlédnutím na vysokou rozmanitost trhu s potravinami je výrobce stimulován uvádět na trh výrobky, které budou spotřebitele motivovat k opakovanému zakoupení. Hodnocení kvality finálních výrobků je prováděno senzorickou analýzou, která patří mezi nejvíce využívané metody. Trendem současné doby je, ale rovněž aplikace instrumentálních metod, které ve srovnání se senzorickou analýzou mají schopnost posoudit i vstupní suroviny používané ve výrobě potravin a zhodnotiti jejich kvalitu již před vlastní výrobou. Cílem Ústavu technologie a hygieny vegetabilních potravin je zavedení instrumentální metody analýzy obrazu do oblasti živočišné a rostlinné výroby. Metoda je aplikována mezi běžně používané mikroskopické metody, dále do oblasti detekce fluorescenční mikroskopie a analýzy makrosnímků potravin.
dcterms:title
Nové směry v hodnocení kvality potravin New trends in evaluation of the quality food Nové směry v hodnocení kvality potravin
skos:prefLabel
Nové směry v hodnocení kvality potravin Nové směry v hodnocení kvality potravin New trends in evaluation of the quality food
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872457!RIV14-MSM-16270___
n12:predkladatel
n20:orjk%3A16270
n3:aktivita
n11:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n4:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n9:3526909 n9:9338519 n9:9253173 n9:8852162 n9:5162823 n9:9606580
n3:druhVysledku
n21:D
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
92289
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872457
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
food quality; evaluation; new trends; computer vision
n3:klicoveSlovo
n13:computer%20vision n13:new%20trends n13:food%20quality n13:evaluation
n3:kontrolniKodProRIV
[05366DA20D72]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n3:pocetTvurcuVysledku
7
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:tvurceVysledku
Čáslavková, Petra Pospiech, Matej Ošťádalová, Martina Štarha, Pavel Eliášová, Martina Tremlová, Bohuslava Talandová, Michaela
n3:typAkce
n7:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-10-02+02:00
s:numberOfPages
4
n16:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n10:isbn
978-80-7305-664-3
n8:organizacniJednotka
16270