This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872455%21RIV14-MSM-16270___/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872455%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n20:Vysledek
dcterms:description
Sensory evaluation of meat (food) products by 5-Punkte-Skala allows independent assessment by trained assessors who regularly take part in the competition shows. The evaluation method is periodically adjusted (improved) by selected commission, what increases its objectivity. The evaluation, among other things reflected individual descriptors (product, texture, etc.) with significance coefficients. It also takes presence of a larger account of defects in a single descriptor, which significantly objectifies the evaluation. Results of the evaluation of each product are discussed by members of the commission, there is given a final consensus and is completed a final evaluation form. This form is available on request as well as the producer of the product, which could use the results for systematic improving of the quality. Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality. Senzorické hodnocení masných (potravinářských) výrobků 5-bodovou hodnotící stupnicí (5-Punkte-Skala) umožňuje nezávislé posouzení vyškolenými hodnotiteli, jež se pravidelně účastní soutěžních přehlídek. Hodnotící metoda je vybranou komisí pravidelně upravována (vylepšována), čímž se zvyšuje její objektivnost. Při hodnocení je mimo jiné zohledněna významnost jednotlivých deskriptorů (vzhled výrobku, textura atd.) koeficienty významnosti. Taktéž je zohledněn výskyt většího počtu vad u jednotlivého deskriptoru, což celé hodnocení značně objektivizuje. Výsledky hodnocení jednotlivých výrobků jsou členy komise společně diskutovány, dochází k závěrečnému konsenzu a vyplnění závěrečného hodnotícího formuláře. Tento formulář je na vyžádání k dispozici i producentovi výrobku, který výsledku může využít k systematickému zlepšování kvality.
dcterms:title
DLG hodnocení masných výrobků DLG hodnocení masných výrobků DLG sensory evaluation of meat products
skos:prefLabel
DLG sensory evaluation of meat products DLG hodnocení masných výrobků DLG hodnocení masných výrobků
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872455!RIV14-MSM-16270___
n20:predkladatel
n21:orjk%3A16270
n3:aktivita
n15:N
n3:aktivity
N
n3:dodaniDat
n4:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n12:8713847
n3:druhVysledku
n17:D
n3:duvernostUdaju
n9:S
n3:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
70083
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872455
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
sensory training; 5-Point-Scale; sensory quality
n3:klicoveSlovo
n6:sensory%20quality n6:sensory%20training n6:5-Point-Scale
n3:kontrolniKodProRIV
[8307AF85089D]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
n3:obor
n5:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n3:pocetTvurcuVysledku
2
n3:rokUplatneniVysledku
n4:2013
n3:tvurceVysledku
Gál, Robert Jandásek, Josef
n3:typAkce
n13:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-02-27+01:00
s:numberOfPages
2
n16:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n14:isbn
978-80-7375-705-2
n10:organizacniJednotka
16270