This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872453%21RIV14-MSM-16270___/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872453%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
V práci byl proveden pekařský pokus s žitnou moukou, do které byly přidány pohanka a kroupy v koncentraci 10-50 % do těsta. Cílem práce byl vliv těchto cereálií na zlepšení senzorických vlastností pečiva a také na strukturu a vlastnosti střídy (tvrdost a pórovitost). Senzorická analýza prokázala pozitivní vliv přídavku krup a pohanky do těsta. Došlo ke zlepšení technologických a senzorických vlastností celozrnných výrobků. V práci byl proveden pekařský pokus s žitnou moukou, do které byly přidány pohanka a kroupy v koncentraci 10-50 % do těsta. Cílem práce byl vliv těchto cereálií na zlepšení senzorických vlastností pečiva a také na strukturu a vlastnosti střídy (tvrdost a pórovitost). Senzorická analýza prokázala pozitivní vliv přídavku krup a pohanky do těsta. Došlo ke zlepšení technologických a senzorických vlastností celozrnných výrobků. In the work was done baking experiment with rye flour, to which were added buckwheat and groats in a concentration 10-50% into dough. The aim of the study was the influence of these cereals to improve the sensory properties and also the structure and characteristics of bread crumb (hardness and porosity). Sensory analysis established a positive effect of the addition of groats and buckwheat into dough. The addition of selected cereals had an impact not only on the structure of the final product, but also improved the sensory properties of wholemeal bread.
dcterms:title
The effect of addition of selected cereals on the structure of rye bread Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
skos:prefLabel
Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva The effect of addition of selected cereals on the structure of rye bread Vliv přídavku vybraných cereálií na strukturu žitného pečiva
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872453!RIV14-MSM-16270___
n14:predkladatel
n17:orjk%3A16270
n4:aktivita
n21:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n12:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n10:9606580 n10:8214670 n10:5843626 n10:5162823 n10:3526909 n10:8852162
n4:druhVysledku
n9:D
n4:duvernostUdaju
n18:S
n4:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
114637
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872453
n4:jazykVysledku
n15:cze
n4:klicovaSlova
sensory analysis; buckwheat; groats; porosity
n4:klicoveSlovo
n6:buckwheat n6:groats n6:porosity n6:sensory%20analysis
n4:kontrolniKodProRIV
[FE198B0E44B4]
n4:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n4:mistoVydani
Košice
n4:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
n4:obor
n11:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2013
n4:tvurceVysledku
Čáslavková, Petra Eliášová, Martina Ošťádalová, Martina Tremlová, Bohuslava Pokorná, Jana Bartl, Pavel
n4:typAkce
n5:EUR
n4:zahajeniAkce
2013-05-08+02:00
s:numberOfPages
3
n7:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n16:isbn
978-80-8077-334-2
n19:organizacniJednotka
16270