This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872360%21RIV14-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872360%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n14:Vysledek
dcterms:description
Color of bakery products is an important quality attribute and has a high explanatory power of the offered food product. The study evaluated flour visual and sensory effect of the addition of buckwheat, groats and flakes into wheat and spelled. Color saturation (color saturation) has been evaluated by the bakery products. By the obtained results from sensory and image analysis have been found that the addition of groats in causing pallor product as compared with the addition of buckwheat, for products which cause a higher saturation, a higher intensity of color. Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší. Barva pekařských výrobků je důležitým atributem kvality a má vysokou vypovídací schopnost o nabízeném potravinářském výrobku. Studie hodnotila barvu pekařských výrobků vyrobených z pšeničné celozrnné mouoky a mouky špaldové s přídavkem pohanky, krup a vloček. Byl rovněž hodnocen vliv těchto přídavků na barvu a saturaci výrobků. K hodnocení byly využity metody senzorické a obrazové analýzy. Z dosažených výsledků bylo lze říci, že přídavek krup způsobil nižší intenzitu barvy a výrobky byly světlejší ve srovnání s přídavkem pohanky, která naopak u hodnocených výrobků způsobila vyšší saturaci a intenzitu, výrobky se zdály tedy opticky tmavší.
dcterms:title
Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků Assessment of the influence of addition of cereal on the color of the selected bakery products
skos:prefLabel
Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků Assessment of the influence of addition of cereal on the color of the selected bakery products Posouzení vlivu přídavku vybraných cereálií na barvu pekařských výrobků
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872360!RIV14-MSM-16270___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A16270
n4:aktivita
n17:S
n4:aktivity
S
n4:cisloPeriodika
March
n4:dodaniDat
n6:2014
n4:domaciTvurceVysledku
n8:8214670 n8:5162823 n8:8852162 n8:3526909 n8:9606580
n4:druhVysledku
n18:J
n4:duvernostUdaju
n13:S
n4:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
97531
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872360
n4:jazykVysledku
n12:cze
n4:klicovaSlova
colour; structure; scrumb; image analysis
n4:klicoveSlovo
n9:structure n9:scrumb n9:image%20analysis n9:colour
n4:kodStatuVydavatele
SK - Slovenská republika
n4:kontrolniKodProRIV
[70B03CED75F4]
n4:nazevZdroje
Potravinárstvo
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:rokUplatneniVysledku
n6:2013
n4:svazekPeriodika
7
n4:tvurceVysledku
Pokorná, Jana Čáslavková, Petra Tremlová, Bohuslava Štarha, Pavel Ošťádalová, Martina Eliášová, Martina
s:issn
1337-0960
s:numberOfPages
5
n10:organizacniJednotka
16270