This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872348%21RIV14-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872348%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n5:Vysledek
dcterms:description
The aim of this work was determination and identification of anthocyanins in blue and purple wheat. We used ethanol and formic acid for extraction of anthocyanins from wheat. Determination of anthocyaninswas performed by using HPLC. Blue wheat contained 8.3 mg/kg and purple wheat 12.3 mg/kg of anthocyanins. We identified mainly delphinidin 3-glucoside, delphinidin 3-rutinoside, cyanidin 3-glucoside, cyanidin 3-rutinoside and peonidin 3-rutinoside in blue wheat. Purple wheat contained mostly cyanidin 3-glucoside, pelargonidin 3-glucoside, peonidin 3-glucoside and peonidin 3-rutinoside. Cílem práce bylo stanovení a identifikace anthokyanů v pšenicích s modrým a purpurovým zrnem. Pro extrakci anthokyanů byl použit roztok ethanolu a kyseliny mravenčí. Stanovení anthokyanů bylo provedeno pomocí HPLC. Pšenice s modrým zrnem obsahovala 8,3 mg/kg a pšenice s purpurovým zrnem 12,3 mg/kg anthokyanů. V pšenicích s modrým zrnem byli identifikováni delphinidin 3-glukosid, delphinidin 3-rutinosid, kyanidin 3-glukosid, kyanidin 3-rutinosid a peonidin 3-rutinosid. Pšenice s purpurovým zrnem obsahovala zejména kyanidin 3-glukosid, pelargonidin 3-glukosid, peonidin 3-glukosid a peonidin 3-rutinosid. Cílem práce bylo stanovení a identifikace anthokyanů v pšenicích s modrým a purpurovým zrnem. Pro extrakci anthokyanů byl použit roztok ethanolu a kyseliny mravenčí. Stanovení anthokyanů bylo provedeno pomocí HPLC. Pšenice s modrým zrnem obsahovala 8,3 mg/kg a pšenice s purpurovým zrnem 12,3 mg/kg anthokyanů. V pšenicích s modrým zrnem byli identifikováni delphinidin 3-glukosid, delphinidin 3-rutinosid, kyanidin 3-glukosid, kyanidin 3-rutinosid a peonidin 3-rutinosid. Pšenice s purpurovým zrnem obsahovala zejména kyanidin 3-glukosid, pelargonidin 3-glukosid, peonidin 3-glukosid a peonidin 3-rutinosid.
dcterms:title
Qualitative and Quantitative determination of anthocyanins in kernels of purple and blue coloured wheat cultivars Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem
skos:prefLabel
Qualitative and Quantitative determination of anthocyanins in kernels of purple and blue coloured wheat cultivars Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem Kvalitativní a kvantitativní stanovení anthokyanů v kultivarech pšenice s modrým a purpurovým zrnem
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872348!RIV14-MSM-16270___
n5:predkladatel
n6:orjk%3A16270
n3:aktivita
n15:S
n3:aktivity
S
n3:cisloPeriodika
March
n3:dodaniDat
n16:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n7:2556553 n7:9606580 n7:5843626 n7:8214670 n7:5162823
n3:druhVysledku
n12:J
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
84002
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872348
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
chromatography; extraction; determination; cereals; flavonoids
n3:klicoveSlovo
n4:extraction n4:chromatography n4:determination n4:cereals n4:flavonoids
n3:kodStatuVydavatele
SK - Slovenská republika
n3:kontrolniKodProRIV
[6B81E11F328C]
n3:nazevZdroje
Potravinárstvo
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n16:2013
n3:svazekPeriodika
7
n3:tvurceVysledku
Žďárský, Michal Tremlová, Bohuslava Bartl, Pavel Ošťádalová, Martina Pokorná, Jana
s:issn
1337-0960
s:numberOfPages
4
n9:organizacniJednotka
16270