This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n18http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872178%21RIV14-MSM-16270___/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872178%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení. Komerčně vykrmovaná drůbež je vystavena řadě faktorů vyvolávajících stres. Působení stresu během výkrmu a před porážkou může negativně ovlivnit kvalitu masa, což je z ekonomického pohledu nežádoucí. V produkci drůbežího masa proto musí být kladen důraz na welfare brojlerových kuřat. Tato práce se zabývá působením vybraných stresových faktorů v organizmu a jejich dopadem na svalovinu drůbeže. Dále jsou zde uvedeny možnosti minimalizace působení stresu na organizmus, zejména (možností) využití přidání rostlinných olejů a probiotik do krmiva. V neposlední řadě se práce zabývá možností využití určitých látek (biopterinu a neopterinu), produkovaných imunitním systémem brojlerů působením stresu, jako markerů stresového zatížení. Commercially fattened poultry is exposed to a number of stress causing factors. Impact of stress during fattening period and before slaughter may negatively affect the quality of the meat, which is not desirable from an economic point of view. Poultry industry must focus also on welfare of broiler chickens. This study summarizes selected stress factors, their impact on the organism and their effect on the poultry meat. Furthermore, it points out possibilities of minimizing the influence of stress on the organism, especially by feeding vegetable oil and probiotics. Stress also affects the immune system of broilers and that affects the neopterin and biopterin production. Finally, the work deals with the possibility of using these substances as stress markers.
dcterms:title
Impact of stress and welfare on the production of poultry meat Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa
skos:prefLabel
Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa Vliv stresu a welfare na produkci drůbežího masa Impact of stress and welfare on the production of poultry meat
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872178!RIV14-MSM-16270___
n13:predkladatel
n14:orjk%3A16270
n3:aktivita
n4:I
n3:aktivity
I
n3:dodaniDat
n11:2014
n3:domaciTvurceVysledku
n12:4014146 n12:7205139 n12:6196098 n12:3812049 n12:8353565
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n6:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
114736
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872178
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
biopterin; neopterin; meat; poultry; Stress
n3:klicoveSlovo
n9:meat n9:biopterin n9:neopterin n9:Stress n9:poultry
n3:kontrolniKodProRIV
[112EF6CE7C98]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů XLIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n15:GJ
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n11:2013
n3:tvurceVysledku
Voslářová, Eva Bedáňová, Iveta Želinská, Gabriela Chloupek, Jan Hrabčáková, Petra
n3:typAkce
n8:EUR
n3:zahajeniAkce
2013-10-02+02:00
s:numberOfPages
4
n18:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n16:isbn
978-80-7305-664-3
n19:organizacniJednotka
16270