This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872151%21RIV14-MSM-16270___/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872151%21RIV14-MSM-16270___
rdf:type
n9:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
This research deals with the proof of mechanically separated meat (MSM) in meat products by fluorescence staining. Detection of MSM is currently still debated topic by reason of its limited use in selected meat products (according to Degree no. 326/2001). Accompanying structure of MSM obtained using by high-pressure separation are the bone fragments. In our study, we detected bone fragments in models meat products with the addition of bone debris in a concentration of 11%, 5% and 3% using fluorescence methods. Two fluorescence staining techniques (Morin and Alizarin Red S) were used. Detection of bone fragments in a fluorescence microscope, were clearly identifiable from other tissues (muscle, connective tissue) with a fluorescent stainning Alizarin Red S. These samples unlike the procedure with Morin are suitable for quantification using image analysis. Tato práce se zabývá detekcí strojně odděleného masa (SOM) v masných výrobcích pomocí fluorescenčního barvení. Detekce SOM je v současnosti často diskutované téma hlavně z důvodu zákazu přídavku ve vybraných masných výrobcích (dle vyhlášky č. 326/2001 Sb.). Doprovodná součást suroviny SOM získaná působením vysokotlaké separace jsou kostní úlomky. V naší práci detekujeme kostní úlomky v modelových vzorcích masných výrobků kosti v koncentracích 11 %, 5 % a 3 % za použití fluorescenčních metod. Byly použity dva způsoby fluorescenčního barvení (Morin a Alizarin Red S). Detekce kostních fragmentů ve fluorescenčním mikroskopu byla jasně identifikovatelná od ostatních tkání (svaly, pojivová tkáň) s fluorescenčním barvivem Alizarin Red S. Vzorky obarvené barvivem Alizarin S jsou na rozdíl od bariva Morin vhodné ke kvantifikace pomocí obrazové analýzy. Tato práce se zabývá detekcí strojně odděleného masa (SOM) v masných výrobcích pomocí fluorescenčního barvení. Detekce SOM je v současnosti často diskutované téma hlavně z důvodu zákazu přídavku ve vybraných masných výrobcích (dle vyhlášky č. 326/2001 Sb.). Doprovodná součást suroviny SOM získaná působením vysokotlaké separace jsou kostní úlomky. V naší práci detekujeme kostní úlomky v modelových vzorcích masných výrobků kosti v koncentracích 11 %, 5 % a 3 % za použití fluorescenčních metod. Byly použity dva způsoby fluorescenčního barvení (Morin a Alizarin Red S). Detekce kostních fragmentů ve fluorescenčním mikroskopu byla jasně identifikovatelná od ostatních tkání (svaly, pojivová tkáň) s fluorescenčním barvivem Alizarin Red S. Vzorky obarvené barvivem Alizarin S jsou na rozdíl od bariva Morin vhodné ke kvantifikace pomocí obrazové analýzy.
dcterms:title
Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod Detection of Bone Fragments Using Fluorescent Methods Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod
skos:prefLabel
Detection of Bone Fragments Using Fluorescent Methods Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod Detekce kostních úlomků pomocí fluorescenčních metod
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872151!RIV14-MSM-16270___
n9:predkladatel
n12:orjk%3A16270
n6:aktivita
n19:I
n6:aktivity
I
n6:dodaniDat
n13:2014
n6:domaciTvurceVysledku
n15:5162823 n15:9253173 n15:8852162 n15:3526909 n15:9338519
n6:druhVysledku
n21:D
n6:duvernostUdaju
n14:S
n6:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n6:idSjednocenehoVysledku
68762
n6:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872151
n6:jazykVysledku
n11:cze
n6:klicovaSlova
microscopy; mechanical separated meat; MSM; meat products
n6:klicoveSlovo
n7:MSM n7:microscopy n7:meat%20products n7:mechanical%20separated%20meat
n6:kontrolniKodProRIV
[1B3D04F72944]
n6:mistoKonaniAkce
Smolenice
n6:mistoVydani
Nitra
n6:nazevZdroje
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnost a kontrola potravín
n6:obor
n16:GM
n6:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n6:pocetTvurcuVysledku
5
n6:rokUplatneniVysledku
n13:2013
n6:tvurceVysledku
Eliášová, Martina Pospiech, Matej Talandová, Michaela Tremlová, Bohuslava Čáslavková, Petra
n6:typAkce
n18:EUR
n6:zahajeniAkce
2013-03-21+01:00
s:numberOfPages
3
n4:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n5:isbn
978-80-552-0992-0
n20:organizacniJednotka
16270