This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872150%21RIV14-MZE-16270___/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872150%21RIV14-MZE-16270___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Studie je zaměřena na detekci Staphylococcus aureus a jeho prevalenci ve vzorcích prvovýroby mléka. Z 29 mléčných farem na území České republiky bylo odebráno 127 vzorků, z nichž 67 vzorků syrového kravského mléka a 60 mléčných filtrů. Staphylococcus aureus byl detekován u 24 vzorků, 13 vzorků syrového mléka (10,2 %) a 11 vzorků mléčných filtrů (8,7 %). Odolnost baktérie Staphylococcus aureus k antimikrobiálním látkám byla stanovena u všech izolátů. Ve vzorcích syrového kravského mléka na jedné farmě, byl opakovaně potvrzen výskyt MRSA kmenů. Výsledky této studie poukazuji na častou přítomnost Staphylococcus aureus v syrovém mléce. Z toho vyplývá upozornění pro spotřebitele, kteří by měli skladovat syrové mléko v chladu, jelikož by mohlo vést k množení stafylokoků a k tvorbě termostabilní enterotoxinů. Studie je zaměřena na detekci Staphylococcus aureus a jeho prevalenci ve vzorcích prvovýroby mléka. Z 29 mléčných farem na území České republiky bylo odebráno 127 vzorků, z nichž 67 vzorků syrového kravského mléka a 60 mléčných filtrů. Staphylococcus aureus byl detekován u 24 vzorků, 13 vzorků syrového mléka (10,2 %) a 11 vzorků mléčných filtrů (8,7 %). Odolnost baktérie Staphylococcus aureus k antimikrobiálním látkám byla stanovena u všech izolátů. Ve vzorcích syrového kravského mléka na jedné farmě, byl opakovaně potvrzen výskyt MRSA kmenů. Výsledky této studie poukazuji na častou přítomnost Staphylococcus aureus v syrovém mléce. Z toho vyplývá upozornění pro spotřebitele, kteří by měli skladovat syrové mléko v chladu, jelikož by mohlo vést k množení stafylokoků a k tvorbě termostabilní enterotoxinů. This study is focused on the detection of important bacterial pathogens in raw cow?s milk. There were collected 51 samples of raw cow's milk from 22 dairy farms of the Czech Republic in the period from April to December 2012. Presence of bacterium Staphylococcus aureus was confirmed in 25.5% of the analyzed samples. On one dairy farm MRSA has been repeatedly isoleted. Resistence to antimicrobials was performed by microdilution method. Campylobacter spp., Listeria monocytogenes and Salmonella bacteria were not detected.
dcterms:title
Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce Presence and identification bacteria Staphylococcus aureus and other important bacterial pathogens in raw cow's milk
skos:prefLabel
Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce Presence and identification bacteria Staphylococcus aureus and other important bacterial pathogens in raw cow's milk Přítomnost a identifikace baktérií Staphylococcus aureus a dalších významných bakteriálních patogenů v syrovém kravském mléce
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872150!RIV14-MZE-16270___
n12:predkladatel
n20:orjk%3A16270
n5:aktivita
n16:S n16:P
n5:aktivity
P(QJ1230044), S
n5:dodaniDat
n8:2014
n5:domaciTvurceVysledku
n14:2483041 n14:7103476 n14:9938729
n5:druhVysledku
n13:D
n5:duvernostUdaju
n21:S
n5:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
99618
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872150
n5:jazykVysledku
n11:cze
n5:klicovaSlova
MRSA; Staphylococcus aureus; food-borne pathogens
n5:klicoveSlovo
n9:MRSA n9:Staphylococcus%20aureus n9:food-borne%20pathogens
n5:kontrolniKodProRIV
[1288483029E6]
n5:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n5:mistoVydani
Košice
n5:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXXIV.
n5:obor
n22:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:projekt
n7:QJ1230044
n5:rokUplatneniVysledku
n8:2013
n5:tvurceVysledku
Bogdanovičová, Kateřina Skočková, Alena Karpíšková, Renata Koláčková, Ivana
n5:typAkce
n6:EUR
n5:zahajeniAkce
2013-05-08+02:00
s:numberOfPages
3
n4:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n17:isbn
978-80-8077-334-2
n19:organizacniJednotka
16270