This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/projekt/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872130%21RIV14-MZE-16270___/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n14https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F13%3A43872130%21RIV14-MZE-16270___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Milk products belong to the main sources of animal fats and exogenous intake of cholesterol in the diet. The aim of this work was to quantity the total cholesterol content in target milk products (cheeses, yoghurt, whey and sheep cheese). The samples were bought in the supermarkts and in the health food shop and together were analysed 17 samples in parallel setting. For cholesterol extraction was used alkaline saponification (methanolic KOH) and for determination was used reversed-phase high-performance liquid chromatography with isocratic elution and UV detection at 205 nm. The highest content of cholesterol was in mould cheese 60,2 mg / 100g and sheep's cheese - brynza 52,5 mg / 100 g. The lowest content was in whey 2,754 mg / 100g and in kefir 5,9 mg / 100 g. The content of cholesterol depends on the fat content of the products. Mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje živočišného tuku a exogenního příjmu cholesterolu v dietě. Cílem práce bylo zjištění celkového obsahu cholesterolu ve vybraných mléčných výrobcích. Vzorky byly zpracovány metodou alkalické saponifikace a k vlastní analýze byla využita vysoceučinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi (RP - HPLC) s izokratickou elucí a UV detekcí při lambda = 205 nm. Jednotlivé vzorky byly zakoupeny v tržní síti a celkově bylo zanalyzováno 17 výrobků v paralelním stanovení. Nejvyšší obsah cholesterolu byl nalezen ve vzorcích přírodního sýru plísní na povrchu: 60,2 mg / 100g a v ovčí brynze: 52,5 mg/100g. Naopak nejnižší koncentrace cholesterolu vykazovaly vzorky syrovátky: 2,8 mg/100g a kefíru. 5,9 mg/100g. Mléčné výrobky patří mezi hlavní zdroje živočišného tuku a exogenního příjmu cholesterolu v dietě. Cílem práce bylo zjištění celkového obsahu cholesterolu ve vybraných mléčných výrobcích. Vzorky byly zpracovány metodou alkalické saponifikace a k vlastní analýze byla využita vysoceučinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi (RP - HPLC) s izokratickou elucí a UV detekcí při lambda = 205 nm. Jednotlivé vzorky byly zakoupeny v tržní síti a celkově bylo zanalyzováno 17 výrobků v paralelním stanovení. Nejvyšší obsah cholesterolu byl nalezen ve vzorcích přírodního sýru plísní na povrchu: 60,2 mg / 100g a v ovčí brynze: 52,5 mg/100g. Naopak nejnižší koncentrace cholesterolu vykazovaly vzorky syrovátky: 2,8 mg/100g a kefíru. 5,9 mg/100g.
dcterms:title
High - performance liquid chromatography method for quantification of cholesterol in target cow's, goat's and sheep's products Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka
skos:prefLabel
Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka Využití HPLC pro stanovení cholesterolu ve vybraných produktech z kravského, kozího a ovčího mléka High - performance liquid chromatography method for quantification of cholesterol in target cow's, goat's and sheep's products
skos:notation
RIV/62157124:16270/13:43872130!RIV14-MZE-16270___
n12:predkladatel
n13:orjk%3A16270
n5:aktivita
n15:P
n5:aktivity
P(QJ1230044)
n5:dodaniDat
n9:2014
n5:domaciTvurceVysledku
n6:6304214 n6:4339495 n6:3806669 n6:5461456
n5:druhVysledku
n16:D
n5:duvernostUdaju
n7:S
n5:entitaPredkladatele
n21:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
116012
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/13:43872130
n5:jazykVysledku
n22:cze
n5:klicovaSlova
HPLC; milk products; milk; Cholesterol
n5:klicoveSlovo
n11:HPLC n11:milk n11:milk%20products n11:Cholesterol
n5:kontrolniKodProRIV
[2BD11A91BFCC]
n5:mistoKonaniAkce
Brno
n5:mistoVydani
Brno
n5:nazevZdroje
Sborník XXXIX. konference o jakosti potravin a potravinových surovin - Ingrovy dny 2013
n5:obor
n17:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:projekt
n18:QJ1230044
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2013
n5:tvurceVysledku
Kostrhounová, Romana Borkovcová, Ivana Hodulová, Lucia Vorlová, Lenka
n5:typAkce
n10:EUR
n5:zahajeniAkce
2013-02-27+01:00
s:numberOfPages
5
n8:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n14:isbn
978-80-7375-705-2
n20:organizacniJednotka
16270