This HTML5 document contains 55 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n16http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871356%21RIV13-MSM-16270___/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871356%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi. As in any food industry and the baking industry is constantly developing new technologies to facilitate not only the production, but also improve the sensory properties of the final products. The baking industry has recently significantly expanded the use of enzyme preparations. Enzymes are protein catalysts catalyst, triggering and regulating temperatures rising chemical reaction. The aim of this work is to give an overview of enzyme preparations, their properties and their use in practice. Stejně jako v každém potravinářském odvětví i pekařský průmysl se neustále vyvíjí nové technologie, pro ulehčení nejen samotné výroby, ale zejména zlepšení senzorických vlastností finálních výrobků. V pekárenském průmyslu se poslední dobou významně rozšířilo používání enzymových preparátů. Enzymy jsou bílkovinné katalyzátory urychlující, spouštějící a upravující při teplotách kynutí chemické reakce. Cílem příspěvku je vytvoření přehledu enzymatických přípravků, jejich vlastností a využití v praxi.
dcterms:title
Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití Enzymes in Bakery Techonology and their Use
skos:prefLabel
Enzymes in Bakery Techonology and their Use Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití Enzymy v pekárenské technologii a jejich využití
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871356!RIV13-MSM-16270___
n13:predkladatel
n14:orjk%3A16270
n4:aktivita
n15:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n7:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n6:8852162 n6:3526909 n6:5162823 n6:7851359 n6:3794989 n6:9606580
n4:druhVysledku
n18:D
n4:duvernostUdaju
n12:S
n4:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
134581
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871356
n4:jazykVysledku
n20:cze
n4:klicovaSlova
lipase; protease; celulase; amylase; bread
n4:klicoveSlovo
n5:protease n5:amylase n5:bread n5:lipase n5:celulase
n4:kontrolniKodProRIV
[43043603F4EE]
n4:mistoKonaniAkce
Skalský dvůr
n4:mistoVydani
Praha
n4:nazevZdroje
Sborník příspěvků XLII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n4:obor
n8:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
6
n4:pocetTvurcuVysledku
6
n4:rokUplatneniVysledku
n7:2012
n4:tvurceVysledku
Malá, Lucie Tauferová, Alexandra Eliášová, Martina Ošťádalová, Martina Čáslavková, Petra Tremlová, Bohuslava
n4:typAkce
n19:EUR
n4:zahajeniAkce
2012-05-21+02:00
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
2
n21:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářský Praha
n10:isbn
978-80-7080-839-9
n16:organizacniJednotka
16270