This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n9http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871354%21RIV13-MSM-16270___/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871354%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
n8:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA. Při imunohistochemickém vyšetření se setkáváme s problémem, že hledaný antigen, v našem případě sójová bílkovina, je maskován potravinovou matricí a protilátka se na něj nemůže navázat, čímž je znesnadněna imunohistochemické detekce. K obnově sójového antigenu v masných výrobcích jsme použili neenzymatické metody. Tkáně byly inkubovány v sedmi demaskačních činidlech za použití mikrovlnného záhřevu. Ukázalo se, že odlišné pH, chemické složení i molarita demaskačních činidel má vliv na obnovu antigenu. Nejlepších výsledků z hlediska síly a kvality vazby protilátky a antigenu mělo demaskační činidlo citrát EDTA. During the immunohistochemistry examination we solve a problem, that searched antigen, in our case soya protein, is masked by foodstuff matrix and the antibody can not bind on it and that make the immunohistochemistry detection more difficult. To retrieve the soya antigen in meat products we used non-enzymatic methods. Tissues were incubated in seven unmasking dilutions by using microwave heat. It has been showed, that different pH, chemical composition and molarity of unmasking dilutions have an impact on the antigen retrieval. Unmasking dilutions citrate EDTA had the best results in terms of power and quality of bound of antibody and antigen
dcterms:title
Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
skos:prefLabel
Antigen retrieval for immunohistochemistry examination of the foodstuff Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin Obnova antigenu při imunohistochemickém vyšetření potravin
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871354!RIV13-MSM-16270___
n8:predkladatel
n12:orjk%3A16270
n3:aktivita
n16:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n7:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n6:3526909 n6:3473058 n6:5162823 n6:9338519
n3:druhVysledku
n13:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
155408
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871354
n3:jazykVysledku
n11:cze
n3:klicovaSlova
soy antigen; meat product; unmasking solutions; antigen retrieval
n3:klicoveSlovo
n14:meat%20product n14:antigen%20retrieval n14:soy%20antigen n14:unmasking%20solutions
n3:kontrolniKodProRIV
[0C183BC47F98]
n3:mistoKonaniAkce
Nitra
n3:mistoVydani
Nitra
n3:nazevZdroje
Zborník prác z medzinárodnej vedeckej konferencie Bezpečnosť a kvalita potravín
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n7:2012
n3:tvurceVysledku
Řezáčová Lukášková, Zuzana Pospiech, Matej Eliášová, Martina Tremlová, Bohuslava
n3:typAkce
n4:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-03-28+02:00
s:numberOfPages
3
n20:hasPublisher
Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
n21:isbn
978-80-552-0769-8
n9:organizacniJednotka
16270