This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n16http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871353%21RIV13-MSM-16270___/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n6https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871353%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Additives are currently a common part of meat products. In food production were used always, have a meaning and perform a function. It is important to realize that the quality and shelf life of meat products is in many cases dependent on the use of additives. They use and labeling is governed by legislation and their potential adverse effects on the human body are extensively discussed the lay and professional public. This work deals with the identification of additives as raw in meat products, based on their microstructure using the scanning electron microscopy (SEM). The results show that, based on the description of the morphology of additives, we are able to tell them apart, and then detect the substitution of less quality or potentially hazardous substances. Přídatné látky jsou v současnosti běžnou součástí masných výrobků. Při výrobě potravin se používaly vždy, měly svůj význam a plnily určitou funkci. Je nutné si uvědomit, že údržnost a kvalita masných výrobků je v mnoha případech závislá na použití přídatných látek. Jejich použití a označení je řízeno legislativou a o jejich potenciálních nepříznivých účincích na lidský organizmus jsou vedeny rozsáhlé diskuze laickou i odbornou veřejností. Tato práce se zabývá identifikací jednotlivých přídatných látek jako vstupních surovin do masných výrobků, na základě jejich mikrostruktury pomocí metody skenovací elektronové mikroskopie (SEM). Z výsledků vyplývá, že na základě popisu morfologie přídatných látek jsme schopni je od sebe odlišit a následně odhalit nahrazování těchto látek méně kvalitními či potencionálně nebezpečnými látkami. Přídatné látky jsou v současnosti běžnou součástí masných výrobků. Při výrobě potravin se používaly vždy, měly svůj význam a plnily určitou funkci. Je nutné si uvědomit, že údržnost a kvalita masných výrobků je v mnoha případech závislá na použití přídatných látek. Jejich použití a označení je řízeno legislativou a o jejich potenciálních nepříznivých účincích na lidský organizmus jsou vedeny rozsáhlé diskuze laickou i odbornou veřejností. Tato práce se zabývá identifikací jednotlivých přídatných látek jako vstupních surovin do masných výrobků, na základě jejich mikrostruktury pomocí metody skenovací elektronové mikroskopie (SEM). Z výsledků vyplývá, že na základě popisu morfologie přídatných látek jsme schopni je od sebe odlišit a následně odhalit nahrazování těchto látek méně kvalitními či potencionálně nebezpečnými látkami.
dcterms:title
Morphological description of the additives in the meat industry Morfologický popis přídatných látek v masném průmyslu Morfologický popis přídatných látek v masném průmyslu
skos:prefLabel
Morfologický popis přídatných látek v masném průmyslu Morphological description of the additives in the meat industry Morfologický popis přídatných látek v masném průmyslu
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871353!RIV13-MSM-16270___
n17:predkladatel
n20:orjk%3A16270
n3:aktivita
n21:S
n3:aktivity
S
n3:dodaniDat
n9:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5162823 n4:3526909 n4:9338519 n4:9253173
n3:druhVysledku
n12:D
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
151823
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871353
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
SEM; identification; control; additives
n3:klicoveSlovo
n8:SEM n8:control n8:additives n8:identification
n3:kontrolniKodProRIV
[2BCB75E46156]
n3:mistoKonaniAkce
Bratislava
n3:mistoVydani
Bratislava
n3:nazevZdroje
Mladí vedci - bezpečnosť potravinového reťazca
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n3:tvurceVysledku
Pospiech, Matej Tremlová, Bohuslava Talandová, Michaela Eliášová, Martina
n3:typAkce
n15:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-11-08+01:00
s:numberOfPages
4
n16:hasPublisher
Ministerstvo pôdohospodárstva SR
n6:isbn
978-80-970552-6-4
n14:organizacniJednotka
16270