This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18https://schema.org/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871325%21RIV13-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871325%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Vodní aktivita (Aw) je významná termodynamická veličina používaná v predikci růstu mikroorganismů. Kritická hodnota vodní aktivity je 0,6. Pod touto hranicí je růst mikroorganismů výrazně inhibován. Byly sledovány a vyhodnocovány změny vodní aktivity a sušiny v průběhu skladování tvrdých sýrů při teplotách 5, 15 a 25 °C. Bylo prokázáno, že obecné doporučené skladovací podmínky tvrdých sýrů do 5 °C jsou vhodné pro udržení stálých hodnot vodní aktivity. Skladovací teplota těchto sýrů 15 °C však dovoluje udržet stálou hodnotu sušiny. Vyšší teploty způsobily v prvních dnech skladování sýrů značný nárůst vodní aktivity. Tento nárůst může vést k rozsáhlému rozvoji mikroorganismů. Water activity is an important thermodynamic value which is used for microorganisms grow prediction. The critical value of water activity is 0.6. The microbial growth is significantly inhibited below this value. There were monitored and evaluated changes in the water activity and dry basis mass during storage of hard cheeses at 5, 15, and 25°C. It was verified that the general recommended storage conditions for hard cheeses to 5°C are suitable to maintain the constant water activity. However the storage temperature 15°C allows maintaining a constant value of dry basis mass. Higher temperatures caused a significant increase in water activity of cheese in the first days of storage. This may lead to the extensive development of microorganisms. Vodní aktivita (Aw) je významná termodynamická veličina používaná v predikci růstu mikroorganismů. Kritická hodnota vodní aktivity je 0,6. Pod touto hranicí je růst mikroorganismů výrazně inhibován. Byly sledovány a vyhodnocovány změny vodní aktivity a sušiny v průběhu skladování tvrdých sýrů při teplotách 5, 15 a 25 °C. Bylo prokázáno, že obecné doporučené skladovací podmínky tvrdých sýrů do 5 °C jsou vhodné pro udržení stálých hodnot vodní aktivity. Skladovací teplota těchto sýrů 15 °C však dovoluje udržet stálou hodnotu sušiny. Vyšší teploty způsobily v prvních dnech skladování sýrů značný nárůst vodní aktivity. Tento nárůst může vést k rozsáhlému rozvoji mikroorganismů.
dcterms:title
Vliv skladovacích teplot na vodní aktivitu tvrdých sýrů Effect of storage temperature on water activity of hard cheese Vliv skladovacích teplot na vodní aktivitu tvrdých sýrů
skos:prefLabel
Effect of storage temperature on water activity of hard cheese Vliv skladovacích teplot na vodní aktivitu tvrdých sýrů Vliv skladovacích teplot na vodní aktivitu tvrdých sýrů
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871325!RIV13-MSM-16270___
n12:predkladatel
n19:orjk%3A16270
n4:aktivita
n20:S
n4:aktivity
S
n4:dodaniDat
n11:2013
n4:domaciTvurceVysledku
n8:6744869 n8:5362857
n4:druhVysledku
n7:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n16:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
178130
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871325
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
storage; temperature; hard cheese; dry matter; Water activity
n4:klicoveSlovo
n13:dry%20matter n13:Water%20activity n13:storage n13:hard%20cheese n13:temperature
n4:kontrolniKodProRIV
[1E9B59850CBF]
n4:mistoKonaniAkce
Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n4:obor
n17:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
2
n4:rokUplatneniVysledku
n11:2012
n4:tvurceVysledku
Vlášek, Václav Langová, Jitka
n4:typAkce
n6:EUR
n4:zahajeniAkce
2012-10-17+02:00
s:numberOfPages
4
n14:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n18:isbn
978-80-7305-632-2
n10:organizacniJednotka
16270