This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n12https://schema.org/
shttp://schema.org/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871223%21RIV13-MSM-16270___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871223%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Masné výrobky jsou velice oblíbenými produkty pro spotřebitele a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Z distribuční sítě v České Republice byly vybrány tři typy masných výrobků k monitoringu jakostních parametrů - šunkový salám, šunka standardní třídy jakosti a šunka výběrová. Každý výrobek byl odebrán od čtyř různých výrobců, výrobky byly odebírány v průběhu tří měsíců, od každého výrobce 5 odběrů. Byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů těchto výrobků. Byly hodnoceny rozdíly mezi jednotlivými výrobci, %22stálá%22 jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky č. 326/2001 Sb. v platném znění. Mezi výrobci byly zaznamenány rozdíly v jakostních parametrech, u většiny výrobců byla zjištěna variabilita ve výsledcích u stejných výrobků v průběhu odběrového období. V několika případech se výrobci pohybují na hranici legislativních požadavků pro obsah čistých svalových bílkovin (šunka standardní jakosti 10 hm. %, šunka výběrová 13 hm. %). Masné výrobky jsou velice oblíbenými produkty pro spotřebitele a často se vedou diskuze o jejich kvalitě. Z distribuční sítě v České Republice byly vybrány tři typy masných výrobků k monitoringu jakostních parametrů - šunkový salám, šunka standardní třídy jakosti a šunka výběrová. Každý výrobek byl odebrán od čtyř různých výrobců, výrobky byly odebírány v průběhu tří měsíců, od každého výrobce 5 odběrů. Byly provedeny analýzy základních fyzikálně-chemických a senzorických parametrů těchto výrobků. Byly hodnoceny rozdíly mezi jednotlivými výrobci, %22stálá%22 jakost výrobků a plnění legislativních požadavků podle Vyhlášky č. 326/2001 Sb. v platném znění. Mezi výrobci byly zaznamenány rozdíly v jakostních parametrech, u většiny výrobců byla zjištěna variabilita ve výsledcích u stejných výrobků v průběhu odběrového období. V několika případech se výrobci pohybují na hranici legislativních požadavků pro obsah čistých svalových bílkovin (šunka standardní jakosti 10 hm. %, šunka výběrová 13 hm. %). Meat products are very popular for consumers and there are often discussions about quality of meat products. From Czech distribution network we picked three types of meat products - standard cooked ham, selective cooked ham and ham sausages and we monitored quality parameters. Every product was taken from four producers during three month and every product was taken five times. We measured physical-chemical and sensory parameters. We evaluated differences between producers, stable quality of meat products and fulfilling Czech legislative requirement according Note 326?2001. We found differences among producers in quality parameters, at majority producers were found variability in one product during sampling time. In some case the results were on legislative limits for content of pure muscle protein (standard cooked ham 10 %, selected cooked ham 13 %).
dcterms:title
Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě Quality evaluation of meat products from distribution network Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě
skos:prefLabel
Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě Hodnocení jakosti masných výrobků z tržní sítě Quality evaluation of meat products from distribution network
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871223!RIV13-MSM-16270___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A16270
n5:aktivita
n17:Z
n5:aktivity
Z(MSM6215712402)
n5:dodaniDat
n10:2013
n5:domaciTvurceVysledku
n7:4330455 n7:7134401 n7:4120604 n7:5029104
n5:druhVysledku
n22:D
n5:duvernostUdaju
n11:S
n5:entitaPredkladatele
n18:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
139339
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871223
n5:jazykVysledku
n21:cze
n5:klicovaSlova
sensory evaluation; ham sausages; cooked ham; quality
n5:klicoveSlovo
n6:quality n6:sensory%20evaluation n6:ham%20sausages n6:cooked%20ham
n5:kontrolniKodProRIV
[506EF7701FB2]
n5:mistoKonaniAkce
Skalský dvůr
n5:mistoVydani
Praha
n5:nazevZdroje
Sborník příspěvků XLII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
n5:obor
n16:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n5:pocetTvurcuVysledku
4
n5:rokUplatneniVysledku
n10:2012
n5:tvurceVysledku
Saláková, Alena Steinhauserová, Iva Kameník, Josef Pavlík, Zdeněk
n5:typAkce
n8:EUR
n5:zahajeniAkce
2012-05-21+02:00
n5:zamer
n19:MSM6215712402
s:issn
1802-1433
s:numberOfPages
4
n13:hasPublisher
Výzkumný ústav potravinářský Praha
n12:isbn
978-80-7080-839-9
n20:organizacniJednotka
16270