This HTML5 document contains 52 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871222%21RIV13-MSM-16270___/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n20https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871222%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n11:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study was to evaluate the influence of addition of red wine extract powder on quality of dry fermented sausage Poličan and dry cured meat sausage Vysočina. Addition of extract did not affect composition or important quality parameters. Meat products were made in technological room of University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno. These parameters were measured: pH value, water activity, chemical composition (amount of dry matter, fat, collagen, protein, amount of malondialdehyde - TBARs scores), evaluation of colour (L* - lightness, a* -redness, b* - yellowness) and sensory evaluation. In samples of Poličan enriched with the extract were found lower TBARs scores during ripening and better sensory evaluation. Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu červeného vína na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v masné technologické dílně Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), u výrobků bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny. Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu červeného vína na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v masné technologické dílně Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), u výrobků bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny.
dcterms:title
Application of extract from red wine in meat products Využití extraktu z červeného vína v masných výrobcích Využití extraktu z červeného vína v masných výrobcích
skos:prefLabel
Využití extraktu z červeného vína v masných výrobcích Application of extract from red wine in meat products Využití extraktu z červeného vína v masných výrobcích
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871222!RIV13-MSM-16270___
n11:predkladatel
n12:orjk%3A16270
n3:aktivita
n22:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n13:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n10:7134401 n10:5029104 n10:4120604 n10:4330455
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n6:S
n3:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
179487
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871222
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
dry fermented products; dry cured products; grape extract; colour; lipid oxidation
n3:klicoveSlovo
n14:colour n14:dry%20cured%20products n14:dry%20fermented%20products n14:lipid%20oxidation n14:grape%20extract
n3:kontrolniKodProRIV
[043A59217718]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XXXVIII. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin %22Ingrovy dny%22
n3:obor
n7:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2012
n3:tvurceVysledku
Pavlík, Zdeněk Čech, Zdeněk Kameník, Josef Saláková, Alena Steinhauserová, Iva
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-03-01+01:00
n3:zamer
n21:MSM6215712402
s:numberOfPages
8
n8:hasPublisher
Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
n20:isbn
978-80-7375-601-7
n19:organizacniJednotka
16270