This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871219%21RIV13-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871219%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n17:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu z výlisku z modrých hroznů na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny. The aim of this study was to evaluate the influence of addition of grape extracts powder on quality of dry fermented sausage Poličan and dry non fermented sausage Vysočina. Extract did not influence the composition or main quality parameters. Meat products were prepared in Departement of Meat Hygiene and Technology of University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno. Following parameters were measured: pH value, water activity, chemical composition (amount of dry matter, fat, collagen, protein, amount of malondialdehyde - TBARs scores), evaluation of colour (L* - lightness, a* -redness, b* - yellowness) and sensory evaluation. In samples of Poličan enriched with the extract were found lower TBARs scores during ripening and better sensory evaluation. Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu z výlisku z modrých hroznů na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny.
dcterms:title
Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků Application of the grape extracts powder in dry sausages production Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků
skos:prefLabel
Application of the grape extracts powder in dry sausages production Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871219!RIV13-MSM-16270___
n17:predkladatel
n18:orjk%3A16270
n3:aktivita
n11:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:cisloPeriodika
3
n3:dodaniDat
n6:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n7:4120604 n7:5029104 n7:4330455 n7:7134401
n3:druhVysledku
n4:J
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
179488
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871219
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
dry fermented sausages; dry non fermented sausages; grape extract; colour; lipid oxidation
n3:klicoveSlovo
n9:grape%20extract n9:lipid%20oxidation n9:dry%20fermented%20sausages n9:colour n9:dry%20non%20fermented%20sausages
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[6D2F515B814C]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n15:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2012
n3:svazekPeriodika
23
n3:tvurceVysledku
Saláková, Alena Čech, Zdeněk Steinhauserová, Iva Kameník, Josef Pavlík, Zdeněk
n3:zamer
n13:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
4
n14:organizacniJednotka
16270