This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871163%21RIV13-MSM-16270___/
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871163%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Microbiological quality of poultry meat preparations depends on many factors. The aim of this study was to find out the significance of maintenance of the cold chain regarding microbiological changes and shelf life of 3 types of poultry products. Samples were taken and analysed on the production day and at the end of their shelf life. The control group was stored under controlled conditions (4°C) and the experimental group was obtained from the market at the end of the shelf life. Indicator microflora (total viable count, coliform bacteria, E. coli, psychrotrophic microorganisms and lactic acid bacteria) as well as pathogenic microorganisms (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes and Clostridium perfringens) were monitored. Our results suggest that the disruption of the cold chain is quite common during distribution, leading to an increase in concentration of microorganisms and sensory changes of products even before the end of shelf life. No Salmonella species or Listeria monocytogenes were found in the samples. However, Campylobacter spp. was detected throughout the whole shelf life. Mikrobiologická kvalita drůbežích polotovarů je závislá na celé řadě faktorů. Cílem práce bylo zjistit vliv dodržování chladírenského řetězce na mikrobiologické změny a údržnost 3 typů drůbežích produktů. Vzorky byly odebrány a vyšetřeny v den výroby a v den spotřeby, přičemž kontrolní skupina byla skladována za definovaných podmínek (4 °C) a experimentální skupina byla získána z tržní sítě v den spotřeby. Byla sledována indikátorová mikroflóra (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, E. coli, psychrotrofní mikroorganismy a bakterie mléčného kvašení) a výskyt patogenních mikroorganismů (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes a Clostridium perfringens). Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že během distribuce dochází často k porušení chladírenského řetězce, což vede ke zvýšení koncentrace mikroorganismů a senzorickým změnám výrobku ještě před skončením doby spotřeby. Ve vyšetřených vzorcích nebyly nalezeny bakterie rodu Salmonella stejně jako L. monocytogenes. Naproti tomu byl ve všech typech vzorků po celou dobu skladování detekován Campylobacter spp. Mikrobiologická kvalita drůbežích polotovarů je závislá na celé řadě faktorů. Cílem práce bylo zjistit vliv dodržování chladírenského řetězce na mikrobiologické změny a údržnost 3 typů drůbežích produktů. Vzorky byly odebrány a vyšetřeny v den výroby a v den spotřeby, přičemž kontrolní skupina byla skladována za definovaných podmínek (4 °C) a experimentální skupina byla získána z tržní sítě v den spotřeby. Byla sledována indikátorová mikroflóra (celkový počet mikroorganismů, koliformní bakterie, E. coli, psychrotrofní mikroorganismy a bakterie mléčného kvašení) a výskyt patogenních mikroorganismů (Salmonella spp., Campylobacter spp., Listeria monocytogenes a Clostridium perfringens). Na základě zjištěných výsledků lze konstatovat, že během distribuce dochází často k porušení chladírenského řetězce, což vede ke zvýšení koncentrace mikroorganismů a senzorickým změnám výrobku ještě před skončením doby spotřeby. Ve vyšetřených vzorcích nebyly nalezeny bakterie rodu Salmonella stejně jako L. monocytogenes. Naproti tomu byl ve všech typech vzorků po celou dobu skladování detekován Campylobacter spp.
dcterms:title
Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů Influence of maintenance of the cold chain on shelf life of poultry meat preparations
skos:prefLabel
Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů Influence of maintenance of the cold chain on shelf life of poultry meat preparations Vliv dodržování chladírenského řetězce na údržnost drůbežích polotovarů
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871163!RIV13-MSM-16270___
n13:predkladatel
n14:orjk%3A16270
n3:aktivita
n19:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n12:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n10:4330455 n10:1947842 n10:5487668 n10:9941177
n3:druhVysledku
n15:J
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
177778
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871163
n3:jazykVysledku
n6:cze
n3:klicovaSlova
TVC; Clostridium perfringens; Campylobacter spp.; L. monocytogenes
n3:klicoveSlovo
n5:TVC n5:L.%20monocytogenes n5:Clostridium%20perfringens n5:Campylobacter%20spp.
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1256F8F92FA8]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n4:FM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2012
n3:svazekPeriodika
23
n3:tvurceVysledku
Hulánková, Radka Svobodová, Irena Steinhauserová, Iva Bořilová, Gabriela
n3:zamer
n16:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
5
n11:organizacniJednotka
16270