This HTML5 document contains 51 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871135%21RIV13-MSM-16270___/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n15https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n5http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871135%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n12:Vysledek
dcterms:description
Cílem práce bylo využití diskriminantní analýzy pomocí metody blízké infračervené spektrometrie k odlišení různých druhů rybího masa. Vzorky ryb - losos (Solmo sp.), pstruh (Salmonidae), kapr (Caprinus carpio), pangasius (Pangasius hypophthalmus), treska tmavá (Pollachius virens), treska světlá (Trisopterus luscus), tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) a makrela (Scomber scombrus) pocházely z tržní sítě České republiky. Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím kompresní kyvety ve spektrálním rozsahu 10000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito diagnostiky 10 Principal Component. Mezi spektry masa z různých druhů ryb byla nalezena 100% variabilita. Pouze jeden vzorek kapra byl chybně zařazen do třídy pstruh. Přesto je diskriminantní analýza metody FT-NIR spektrometrie vhodnou metodou pro odlišení různých druhů rybího masa. The aim of this study was to use the discriminant analysis of fish meat by Fourier transform near infrared spectroscopy method (FT-NIRs). Samples of different fresh fish meat - salmon (Salmo sp.), trout (Salmonidae), carp (Caprinus carpio), iridescent shark (Pangasius hypophthalmus), saithe (Pollachius virens), cod (Trisopterus luscus), yellowfin tuna (Thunnus albacares) and mackerel (Scomber scombrus) were obtained from the Czech market. The spectra of the samples were measured on the integration sphere in reflectance mode with the use of compressive cell in the spectral range of 10 000 - 4000 cm-1 with 100 scans. Ten principal components were used for all the calibration models. 100% variability was described between the spectra of different fish meat. Only 1 sample of carp meat was misclassified as class trout. Thus, discriminant analysis by FT-NIRs is suitable method for the determination of different type of fish meat. Cílem práce bylo využití diskriminantní analýzy pomocí metody blízké infračervené spektrometrie k odlišení různých druhů rybího masa. Vzorky ryb - losos (Solmo sp.), pstruh (Salmonidae), kapr (Caprinus carpio), pangasius (Pangasius hypophthalmus), treska tmavá (Pollachius virens), treska světlá (Trisopterus luscus), tuňák žlutoploutvý (Thunnus albacares) a makrela (Scomber scombrus) pocházely z tržní sítě České republiky. Spektra vzorků byla měřena na integrační sféře v režimu reflektance s použitím kompresní kyvety ve spektrálním rozsahu 10000 - 4000 cm-1 se 100 scany. Pro všechny kalibrační modely bylo použito diagnostiky 10 Principal Component. Mezi spektry masa z různých druhů ryb byla nalezena 100% variabilita. Pouze jeden vzorek kapra byl chybně zařazen do třídy pstruh. Přesto je diskriminantní analýza metody FT-NIR spektrometrie vhodnou metodou pro odlišení různých druhů rybího masa.
dcterms:title
Diskriminantní analýza rybího masa metodou FT-NIR spektrometrie Diskriminantní analýza rybího masa metodou FT-NIR spektrometrie Discriminant analysis of fish meat by FT-NIR spectroscopy
skos:prefLabel
Diskriminantní analýza rybího masa metodou FT-NIR spektrometrie Discriminant analysis of fish meat by FT-NIR spectroscopy Diskriminantní analýza rybího masa metodou FT-NIR spektrometrie
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871135!RIV13-MSM-16270___
n12:predkladatel
n20:orjk%3A16270
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n5:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n9:5739446 n9:4339495 n9:3629090 n9:3806669
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
131502
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871135
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
near infrared spectroscopy; meat; fish; discriminant analysis
n3:klicoveSlovo
n8:near%20infrared%20spectroscopy n8:discriminant%20analysis n8:meat n8:fish
n3:kontrolniKodProRIV
[2873BE21E0B5]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
n3:obor
n22:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n5:2012
n3:tvurceVysledku
Vorlová, Lenka Borkovcová, Ivana Procházková, Zuzana Králová, Michaela Svobodová, Veronika
n3:typAkce
n19:EUR
n3:zahajeniAkce
2012-10-17+02:00
n3:zamer
n18:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n14:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n15:isbn
978-80-7305-632-2
n13:organizacniJednotka
16270