This HTML5 document contains 43 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n14http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871134%21RIV13-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871134%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Cholesterol je steroidní sloučenina, která je přirozenou součástí živočišných tkání. Je klíčovou komponentou řady biochemických procesů. Příjem cholesterolu z potravin živočišného původu je významný pro lidské zdraví, je spojován se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Znalost obsahu cholesterolu v potravinách je proto významná při řešení zdravotních problémů. V naší studii jsme se zabývali stanovením celkového cholesterolu v syrovém kozím mléce z chovu VFU. Byl sledován vliv suplementace krmné dávky chlorellou na obsah cholesterolu v odebraném mléce. Vzorky byly odebírany v intervalu 30.6. - 11.8. 2011. Vzorky byly rozděleny do dvou skupin - vzorky kontrolní a vzorky suplementované chlorellou. Jako metoda stanovení cholesterolu byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi s isokratickou elucí a detekcí v UV oblasti spektra při vlnové délce 205 nm. Vlastnímu chromatografickému stanovení předcházela izolace celkového cholesterolu z matrice saponifikací alkoholickým roztokem hydroxidu draselného a následná extrakce do hexanu. Cholesterol is natural organic chemical substance in each animal tissue, precursor for the biosynthesis of steroid hormones, bile acids, and vitamin D. Higher daily intake of cholesterol leads to increasing cardiovasculer diseases. The known amount of cholesterol content in food products is important for human health. The total cholesterol content of goats' milk was determined by mean of RP-HPLC method with isocratic elution and UV detection at 205 nm. The saponification with potassium hydroxide in methanol solution was used for the isolation of cholesterol from milk matrix, followed by the extraction of analyt into non polar solvent. The milk samples were from goat breeding at VFU and were taken during the period 30.6 and 11. 8. 2011. Cholesterol je steroidní sloučenina, která je přirozenou součástí živočišných tkání. Je klíčovou komponentou řady biochemických procesů. Příjem cholesterolu z potravin živočišného původu je významný pro lidské zdraví, je spojován se zvýšeným rizikem kardiovaskulárních onemocnění. Znalost obsahu cholesterolu v potravinách je proto významná při řešení zdravotních problémů. V naší studii jsme se zabývali stanovením celkového cholesterolu v syrovém kozím mléce z chovu VFU. Byl sledován vliv suplementace krmné dávky chlorellou na obsah cholesterolu v odebraném mléce. Vzorky byly odebírany v intervalu 30.6. - 11.8. 2011. Vzorky byly rozděleny do dvou skupin - vzorky kontrolní a vzorky suplementované chlorellou. Jako metoda stanovení cholesterolu byla použita vysokoúčinná kapalinová chromatografie na reverzní fázi s isokratickou elucí a detekcí v UV oblasti spektra při vlnové délce 205 nm. Vlastnímu chromatografickému stanovení předcházela izolace celkového cholesterolu z matrice saponifikací alkoholickým roztokem hydroxidu draselného a následná extrakce do hexanu.
dcterms:title
Sledování obsahu cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky chlorellou Sledování obsahu cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky chlorellou Monitoring of cholesterol content in goat milk after the feed supplementation by Chlorella
skos:prefLabel
Sledování obsahu cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky chlorellou Sledování obsahu cholesterolu v kozím mléce po suplementaci krmné dávky chlorellou Monitoring of cholesterol content in goat milk after the feed supplementation by Chlorella
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871134!RIV13-MSM-16270___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A16270
n3:aktivita
n8:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n9:2013
n3:domaciTvurceVysledku
n4:5461456 n4:4339495 n4:3806669 n4:6304214
n3:druhVysledku
n12:O
n3:duvernostUdaju
n7:S
n3:entitaPredkladatele
n17:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
168409
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871134
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
chlorella; HPLC; goat milk; cholesterol
n3:klicoveSlovo
n5:chlorella n5:cholesterol n5:HPLC n5:goat%20milk
n3:kontrolniKodProRIV
[FE9F4736AB65]
n3:obor
n10:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2012
n3:tvurceVysledku
Vorlová, Lenka Borkovcová, Ivana Kostrhounová, Romana Hodulová, Lucia Pechová, Alena
n3:zamer
n13:MSM6215712402
n14:organizacniJednotka
16270