This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n15http://localhost/temp/predkladatel/
n12http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871130%21RIV13-MSM-16270___/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
rdfshttp://www.w3.org/2000/01/rdf-schema#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n11http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F12%3A43871130%21RIV13-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n3:Vysledek
rdfs:seeAlso
http://www.maso.cz/index.php/2012/01/20/s-jako-suseni/
dcterms:description
V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivé masné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletí došlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů. V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivé masné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletí došlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů. The drying process is applied for the manufacturing of dry-cured meat products. The aim of drying is removing of free water in product and thus to minimize the growth of harmful microorganisms. Nowadays the drying process is realised in chambers under controlled microclimatic conditions (temperature, relativ humidity, air velocity). Generally, obtaining an even climate within the room and making sure that relative humidity and air speed are the same in all its corners is the desire of all producers of the equipment. This is a reason that various systems of air circulation in chambers have been developed. In the last years a new revolutionary system of drying of sausage slices (a Quick-Dry-Slice process) has been developed in Spain.
dcterms:title
%22S%22 jako sušení %22S%22 jako sušení The drying process in manufacturing of dry meat products
skos:prefLabel
%22S%22 jako sušení %22S%22 jako sušení The drying process in manufacturing of dry meat products
skos:notation
RIV/62157124:16270/12:43871130!RIV13-MSM-16270___
n3:predkladatel
n4:orjk%3A16270
n5:aktivita
n13:V
n5:aktivity
V
n5:cisloPeriodika
1
n5:dodaniDat
n11:2013
n5:domaciTvurceVysledku
n12:7134401
n5:druhVysledku
n6:J
n5:duvernostUdaju
n14:S
n5:entitaPredkladatele
n9:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
166616
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/12:43871130
n5:jazykVysledku
n16:cze
n5:klicovaSlova
QDS system; air circulation; relative humidity; climatic chambers; water activity
n5:klicoveSlovo
n7:QDS%20system n7:climatic%20chambers n7:relative%20humidity n7:air%20circulation n7:water%20activity
n5:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n5:kontrolniKodProRIV
[3887EAEF482D]
n5:nazevZdroje
Maso
n5:obor
n18:JP
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
1
n5:pocetTvurcuVysledku
2
n5:rokUplatneniVysledku
n11:2012
n5:svazekPeriodika
23
n5:tvurceVysledku
Král, Ondřej Kameník, Josef
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
7
n15:organizacniJednotka
16270