This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870789%21RIV12-MSM-16270___/
n6http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870789%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
Development of food microscopy is associated with discussion on the use for quantitative assesment and determination of food components. We can do it inaccurate and use graphical symbols or exactly by measurement some data objects. It is study of possibility of using microscopic methods for the quantitative determination of components of meat products by image analysis. Rozvoj potravinářské mikroskopie s sebou přinesl úvahy o možnosti jejího využití pro kvantitativní výpověď vztahující se k jednotlivým součástem výrobku. Kvantitativní vyšetření lze provést orientačně např. pomocí grafických symbolů nebo přesně (histometricky), kdy vycházíme z údajů o počtu částic a z údajů o změřených plochách objektů a řezů. Studium možností využití mikroskopických metod pro kvantitativní stanovení součástí masných výrobků bylo základem řady prací publikovaných již v 70. a 80. letech minulého století. Rozvoj potravinářské mikroskopie s sebou přinesl úvahy o možnosti jejího využití pro kvantitativní výpověď vztahující se k jednotlivým součástem výrobku. Kvantitativní vyšetření lze provést orientačně např. pomocí grafických symbolů nebo přesně (histometricky), kdy vycházíme z údajů o počtu částic a z údajů o změřených plochách objektů a řezů. Studium možností využití mikroskopických metod pro kvantitativní stanovení součástí masných výrobků bylo základem řady prací publikovaných již v 70. a 80. letech minulého století.
dcterms:title
Microscopic methods in food analysis - image analysis and use of meat products quality Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků
skos:prefLabel
Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků Mikroskopické metody v analýze potravin - Analýza obrazu a její využití v hodnocení kvality masných výrobků Microscopic methods in food analysis - image analysis and use of meat products quality
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870789!RIV12-MSM-16270___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A16270
n3:aktivita
n13:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:cisloPeriodika
2
n3:dodaniDat
n6:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n4:3473058 n4:1226533 n4:9338519 n4:5162823 n4:5843626
n3:druhVysledku
n8:J
n3:duvernostUdaju
n12:S
n3:entitaPredkladatele
n10:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
212504
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870789
n3:jazykVysledku
n14:cze
n3:klicovaSlova
meat products; composition; quality; histometry
n3:klicoveSlovo
n5:meat%20products n5:histometry n5:composition n5:quality
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[52DDDD2D2CE0]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n17:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n6:2011
n3:svazekPeriodika
22
n3:tvurceVysledku
Řezáčová Lukášková, Zuzana Bartl, Pavel Randulová, Zdeňka Tremlová, Bohuslava Pospiech, Matej
n3:zamer
n19:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
2
n18:organizacniJednotka
16270