This HTML5 document contains 44 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870755%21RIV12-MSM-16270___/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870755%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
The cholesterol content determined in samples of fresh fish analyzed in the study ranged from 256.73 +- 10.74 mg.kg -1 of salmon to 982.80 +- 64.45 for mackerel. There was no significant dependence on the fat content in fish. From the results it is evident that the variability in cholesterol content is important, but independent of the division freshwater - saltwater fish . U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studie se pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby. U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studie se pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby.
dcterms:title
Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase Actual kontent of cholesterol in fish meat
skos:prefLabel
Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase Actual kontent of cholesterol in fish meat
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870755!RIV12-MSM-16270___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A16270
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:cisloPeriodika
6
n3:dodaniDat
n8:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n6:6304214 n6:4339495 n6:3806669
n3:druhVysledku
n11:J
n3:duvernostUdaju
n19:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
185037
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870755
n3:jazykVysledku
n18:cze
n3:klicovaSlova
cholesterol; fish
n3:klicoveSlovo
n14:cholesterol n14:fish
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[B16CD7B0CB66]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n9:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
3
n3:rokUplatneniVysledku
n8:2011
n3:svazekPeriodika
22
n3:tvurceVysledku
Vorlová, Lenka Borkovcová, Ivana Kostrhounová, Romana
n3:zamer
n17:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
3
n7:organizacniJednotka
16270