This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n19http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n17https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870642%21RIV12-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870642%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n13:Vysledek
dcterms:description
Imunohistochemické metody mají širokou škálu použtií a můžou představovat výhodu v oblasti bezpečnosti potravin, zejména pro stanovení některých rostlinných a živočišných alergenních proteinů. Cílem této práce bylo ověřit, zda imunohistochemické metody mohou být použity k spolehlivému určení sezamové bílkoviny v modelových vzorcích. Na základe našich výsledků jsme dospěli k závěru, že naše metoda je schopna detekovat sezamový protein. Sezamový protein byl prokázán ve výši 0,5% přídavku (odpovídá 5 g kg -1). Námi popisovaná metoda se ukazuje jako vhodná i pro detekci alergenů v potravině. Immunohistochemical methods have a wide range of applications and may represent an advantage in food safety, especially for the determination of some plant and animal allergenic proteins. The aim of this work was to verify whether immunohistochemical methods can be used to reliably determine a sesame protein in model samples. We concluded that our immunohistochemical method is able to detected sesame protein specifically been demonstrated in the amount of 0.5% (equivalent to 5 g kg -1). Due to our described method could be used also for the detection of allergens in foodstuff. Imunohistochemické metody mají širokou škálu použtií a můžou představovat výhodu v oblasti bezpečnosti potravin, zejména pro stanovení některých rostlinných a živočišných alergenních proteinů. Cílem této práce bylo ověřit, zda imunohistochemické metody mohou být použity k spolehlivému určení sezamové bílkoviny v modelových vzorcích. Na základe našich výsledků jsme dospěli k závěru, že naše metoda je schopna detekovat sezamový protein. Sezamový protein byl prokázán ve výši 0,5% přídavku (odpovídá 5 g kg -1). Námi popisovaná metoda se ukazuje jako vhodná i pro detekci alergenů v potravině.
dcterms:title
Možnosti imunohistochemického stanovení proteinů sezamu Histological appearance of pigs testis after immunocastration Možnosti imunohistochemického stanovení proteinů sezamu
skos:prefLabel
Možnosti imunohistochemického stanovení proteinů sezamu Možnosti imunohistochemického stanovení proteinů sezamu Histological appearance of pigs testis after immunocastration
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870642!RIV12-MSM-16270___
n13:predkladatel
n14:orjk%3A16270
n3:aktivita
n21:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n10:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n4:9253173 n4:5162823 n4:9338519 n4:3473058
n3:druhVysledku
n11:D
n3:duvernostUdaju
n22:S
n3:entitaPredkladatele
n15:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
213935
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870642
n3:jazykVysledku
n16:cze
n3:klicovaSlova
sensitivity; ELISA; meat products
n3:klicoveSlovo
n9:ELISA n9:sensitivity n9:meat%20products
n3:kontrolniKodProRIV
[3C1D865C473C]
n3:mistoKonaniAkce
Zlín
n3:mistoVydani
Zlín
n3:nazevZdroje
Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
n3:obor
n6:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n10:2011
n3:tvurceVysledku
Řezáčová Lukášková, Zuzana Talandová, Michaela Pospiech, Matej Tremlová, Bohuslava Geclová, Jana
n3:typAkce
n20:CST
n3:zahajeniAkce
2011-05-03+02:00
n3:zamer
n18:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n19:hasPublisher
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
n17:isbn
978-80-7454-022-6
n7:organizacniJednotka
16270