This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n20http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n9http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21https://schema.org/
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n4http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870433%21RIV12-MSM-16270___/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n10http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870433%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
n12:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou. This work was focused on optimization of conditions for milk proteins determination. Procedures in concern were clotting of cow's and goat's milk samples at different pH values and precipitation of soft and hard cheeses by various agents at pH 4.6. The final analysis was performed by RP-HPLC method. The best chromatographic resolution of caseins and whey proteins of cow's and goat's milk, were obtained by precipitation at pH 4.6 and 4.9. The best agent for coagulation of soft and hard cheese, was the acetic acid. Optimal chromatogram of whey from soft cheese was obtained at precipitation by hydrochloric acid. Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou.
dcterms:title
Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin Optimization of conditions for milk protein isolation
skos:prefLabel
Optimization of conditions for milk protein isolation Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870433!RIV12-MSM-16270___
n12:predkladatel
n16:orjk%3A16270
n3:aktivita
n19:Z n19:S
n3:aktivity
S, Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n14:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n9:3806669 n9:2027127 n9:4339495 n9:5739446
n3:druhVysledku
n10:D
n3:duvernostUdaju
n18:S
n3:entitaPredkladatele
n4:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
218648
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870433
n3:jazykVysledku
n15:cze
n3:klicovaSlova
RP-HPLC; precipitation; pH; cheeses; milk; milk proteins
n3:klicoveSlovo
n6:milk%20proteins n6:RP-HPLC n6:cheeses n6:milk n6:precipitation n6:pH
n3:kontrolniKodProRIV
[9C40E16C5A38]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
n3:obor
n22:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n14:2011
n3:tvurceVysledku
Ruprichová, Lenka Borkovcová, Ivana Dračková, Michaela Vorlová, Lenka
n3:typAkce
n8:EUR
n3:zahajeniAkce
2011-10-12+02:00
n3:zamer
n17:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n20:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n21:isbn
978-80-7305-594-3
n11:organizacniJednotka
16270