This HTML5 document contains 48 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n18http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n17http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n8https://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n19http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870412%21RIV12-MSM-16270___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n22http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870412%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
n14:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Prasata (o hmotnosti cca 30 kg), vystavená účinkům ionizujícímu záření 60Co (celotělová dávka 0,5 Gy, dávkový příkon 0,98 Gy/h), byla poražena 3 dny po ozáření. Parametry jakosti masa - pH, barva masa, ztráta šťávy odkapem a koncentrace kyseliny mléčné byly hodnoceny ve svalu longissimus lumborum et thoracis. Pouze hodnota barvy masa a*45 sledována 45 min po porážce byla významně nižší (alfa = 0,05) než u kontrolních kusů. Ostatní parametry odpovídaly hodnotám kontrolní skupiny. V případě jaderné havárie, za předpokladu že je vyloučena vnitřní kontaminace a kdy efektivní dávka nepřekročí 0,5 Sv, může být maso prasat zpracováno za použití standardních technologií pro lidskou spotřebu. The pigs (weight of 30 kg) exposed to 60Co radiation (whole body dose of 0.5 Gy, 0.98 Gy/h) were sticked 3 days after irradiation. Parameters of meat quality - pH, colour, drip looses, and lactic acid concentration were evaluated in longissimus lumborum et thoracis muscle. Only the value of meat colour a*45 detected 45 min post mortem was significantly lower (alfa = 0.05) than that of control specimens. The other parameters corresponded to control values. In case of nuclear incident without any inner contamination, and providing that the effective dose of 0.5 Sv has not been exceeded the pigs might be used by the standard meat technology for human use. Prasata (o hmotnosti cca 30 kg), vystavená účinkům ionizujícímu záření 60Co (celotělová dávka 0,5 Gy, dávkový příkon 0,98 Gy/h), byla poražena 3 dny po ozáření. Parametry jakosti masa - pH, barva masa, ztráta šťávy odkapem a koncentrace kyseliny mléčné byly hodnoceny ve svalu longissimus lumborum et thoracis. Pouze hodnota barvy masa a*45 sledována 45 min po porážce byla významně nižší (alfa = 0,05) než u kontrolních kusů. Ostatní parametry odpovídaly hodnotám kontrolní skupiny. V případě jaderné havárie, za předpokladu že je vyloučena vnitřní kontaminace a kdy efektivní dávka nepřekročí 0,5 Sv, může být maso prasat zpracováno za použití standardních technologií pro lidskou spotřebu.
dcterms:title
JAKOST MASA PRASAT OZÁŘENÝCH NÍZKOU DÁVKOU ZÁŘENÍ GAMA MEAT QUALITY OF PIGS EXPOSED TO LOW DOSES OF GAMMA RADIATION JAKOST MASA PRASAT OZÁŘENÝCH NÍZKOU DÁVKOU ZÁŘENÍ GAMA
skos:prefLabel
JAKOST MASA PRASAT OZÁŘENÝCH NÍZKOU DÁVKOU ZÁŘENÍ GAMA JAKOST MASA PRASAT OZÁŘENÝCH NÍZKOU DÁVKOU ZÁŘENÍ GAMA MEAT QUALITY OF PIGS EXPOSED TO LOW DOSES OF GAMMA RADIATION
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870412!RIV12-MSM-16270___
n14:predkladatel
n15:orjk%3A16270
n4:aktivita
n21:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215712402)
n4:dodaniDat
n13:2012
n4:domaciTvurceVysledku
n17:4670094 n17:2556553
n4:druhVysledku
n16:D
n4:duvernostUdaju
n22:S
n4:entitaPredkladatele
n19:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
206205
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870412
n4:jazykVysledku
n9:cze
n4:klicovaSlova
meat quality; colour; food safety; ionizing radiation
n4:klicoveSlovo
n11:food%20safety n11:colour n11:meat%20quality n11:ionizing%20radiation
n4:kontrolniKodProRIV
[BD89C750293C]
n4:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n4:mistoVydani
Bratislava
n4:nazevZdroje
Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
n4:obor
n6:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n13:2011
n4:tvurceVysledku
Beňová, Katarína Dvořák, Petr Maté, Dionýz Ždárský, Michal
n4:typAkce
n5:EUR
n4:zahajeniAkce
2011-05-11+02:00
n4:zamer
n7:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n10:hasPublisher
Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
n8:isbn
978-80-8077-231-4
n18:organizacniJednotka
16270