This HTML5 document contains 53 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n8http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870367%21RIV12-MSM-16270___/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870367%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
n16:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycené mastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidace u vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt. Samples of meat products were made with enrichment of unsaturated fatty acids and natural antioxidant. Oxidation processes were monitored by determination of TBARS scores. There were obvious differences between samples. Samples enriched only by unsaturated fatty acids showed great increase of TBARS scores compared with control, while samples enriched also by natural antioxidant were almost similar to control. Addition of alone antioxidant had no effect on reducing of TBARS scores in meat products without enrichment of unsaturated fatty acids. Byly vyrobeny vzorky masných výrobků obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidant. Oxidační procesy byly sledovány prostřednictvím stanovení thiobarbiturového čísla. Mezi vzorky byly patrné rozdíly. Vzorky obohacené pouze o nenasycené mastné kyseliny vykazovaly výrazné zvýšení hodnot thiobarbiturového čísla v porovnání s kontrolou, kdežto vzorky obohacené zároveň o přírodní antioxidant byly v porovnání s kontrolou téměř stejné. Přídavek samotného antioxidantu neměl na snížení oxidace u vzorků bez nenasycených kyselin žádný efekt.
dcterms:title
Oxidation processes in meat products enriched by unsaturated fatty acids and natural antioxidants Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty
skos:prefLabel
Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty Oxidační procesy v masných výrobcích obohacených o nenasycené mastné kyseliny a přírodní antioxidanty Oxidation processes in meat products enriched by unsaturated fatty acids and natural antioxidants
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870367!RIV12-MSM-16270___
n16:predkladatel
n18:orjk%3A16270
n3:aktivita
n4:I n4:S
n3:aktivity
I, S
n3:dodaniDat
n12:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n10:4330455 n10:5029104 n10:7134401 n10:4120604 n10:7379021
n3:druhVysledku
n15:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n7:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
219314
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870367
n3:jazykVysledku
n17:cze
n3:klicovaSlova
PUFA; rosemary extract; natural antioxidant; oxidative stability; dry fermented sausage
n3:klicoveSlovo
n11:rosemary%20extract n11:oxidative%20stability n11:PUFA n11:dry%20fermented%20sausage n11:natural%20antioxidant
n3:kontrolniKodProRIV
[0BDEB426830A]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
n3:obor
n19:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n3:pocetTvurcuVysledku
5
n3:rokUplatneniVysledku
n12:2011
n3:tvurceVysledku
Dominik, Petr Saláková, Alena Steinhauserová, Iva Kameník, Josef Pavlík, Zdeněk
n3:typAkce
n14:EUR
n3:zahajeniAkce
2011-10-12+02:00
s:numberOfPages
4
n21:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n5:isbn
978-80-7305-594-3
n8:organizacniJednotka
16270