This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n22http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n16http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/subjekt/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n21http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
n8https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870364%21RIV12-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F11%3A43870364%21RIV12-MSM-16270___
rdf:type
n15:Vysledek skos:Concept
dcterms:description
The aim of this study was to characterize selected chemical and textural parameters of meat from farmed fallow deer. Chemical parameters (content of dry matter, fat, pure protein and collagen) and textural parameters (hardness, cohesiveness) were measured in meat from loin (Musculus longisimus dorsi) and leg (Musculus gluteus medius). Samples came from farmed fallow deer (Dama dama) slaughtered in August 2010. We found differences between loin and leg in all chemical parameters, respectively content of dry matter (P{0.001), content of intramuscular fat (P{0.01), content of collagen (P{0.01) and content of pure protein (P{0.05). For textural parameters there were found no statistically significant differences, but meat from leg was more hardness. Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárního tuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší). Cílem této studie bylo charakterizovat vybrané chemické a texturní parametry masa z farmových daňků. Chemické parametry (obsah sušiny, tuku, bílkovin a čistý kolagen) a texturní parametry (tvrdost, soudržnost) byly měřeny v mase z hřbetu (Musculus longisimus dorsi) a kýty (Musculus gluteus medius). Vzorky pocházejí z daňků z farmového chovu (Dama dama) porážených v srpnu 2010. Zjistili jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou ve všech chemických parametrech, resp obsah sušiny (P{0,001), obsah intramuskulárního tuku (P{0,01), obsah kolagenu (P{0,01) a obsah čistých bílkovin (P{0,05). Pro texturní parametry nebyly zjištěny statisticky významné rozdíly, ale maso z kýty bylo více tvrdší (tužší).
dcterms:title
Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat
skos:prefLabel
Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka Chemical and textural parameters of farmed fallow deer meat Chemické a texturní parametry masa farmově chovaného daňka
skos:notation
RIV/62157124:16270/11:43870364!RIV12-MSM-16270___
n15:predkladatel
n16:orjk%3A16270
n3:aktivita
n4:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n18:2012
n3:domaciTvurceVysledku
n10:9899375 n10:5973422 n10:7379021 n10:4120604
n3:druhVysledku
n14:D
n3:duvernostUdaju
n20:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
190136
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/11:43870364
n3:jazykVysledku
n19:cze
n3:klicovaSlova
texture; chemical composion; meat
n3:klicoveSlovo
n9:meat n9:chemical%20composion n9:texture
n3:kontrolniKodProRIV
[1CE283389CBD]
n3:mistoKonaniAkce
Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XIII. konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n3:obor
n12:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2011
n3:tvurceVysledku
Steinhauser, Ladislav Saláková, Alena Buchtová, Hana Dominik, Petr
n3:typAkce
n17:EUR
n3:zahajeniAkce
2011-06-01+02:00
n3:zamer
n21:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n22:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n8:isbn
978-80-7305-010-8
n13:organizacniJednotka
16270