This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n20http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n17http://localhost/temp/predkladatel/
n10http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00003138%21RIV11-MSM-16270___/
n5https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n18http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00003138%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n15:Vysledek
dcterms:description
There are wheat with different, genetically determined, grain colour: purple, blue yellow and white. These grains can be used in food industry for a production of new products which could be not only attractive for consumers but they would be also good for their health. The purple and blue forms content different anthocynanins, compounds well known as antioxidants. The genes, which expression causes these compounds production are described and chromosome localised with the tools of classical genetics and breeding methods. The nutritional value of these wheat was also studied. The better chicken production was described and some traits interesting for baking industry were also noted. Existují pšenice, které mají geneticky podmíněné různé netradiční vlastnosti jako je například jejich barva. Tato zrna mohou být použity v potravinářském průmyslu pro výrobu nových produktů, které by mohly být atraktivní pro spotřebitele pro pozitivní účinky na jejich zdraví. Fialové a modré formy pšenic obsahují antokyany, sloučeniny známé jako antioxidanty. Geny, které jsou zodpovědné za tyto sloučeniny jsou popsány a chromozomy lokalizovány. Výživová hodnota těchto pšenice je také studována. Existují pšenice, které mají geneticky podmíněné různé netradiční vlastnosti jako je například jejich barva. Tato zrna mohou být použity v potravinářském průmyslu pro výrobu nových produktů, které by mohly být atraktivní pro spotřebitele pro pozitivní účinky na jejich zdraví. Fialové a modré formy pšenic obsahují antokyany, sloučeniny známé jako antioxidanty. Geny, které jsou zodpovědné za tyto sloučeniny jsou popsány a chromozomy lokalizovány. Výživová hodnota těchto pšenice je také studována.
dcterms:title
Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití Coloured wheat - genetics, breeding, and food industry
skos:prefLabel
Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití Barevné pšenice - genetika, šlechtění a potravinářské využití Coloured wheat - genetics, breeding, and food industry
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00003138!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n9:V n9:S
n3:aktivity
S, V
n3:dodaniDat
n18:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n11:5843626 n11:5162823
n3:druhVysledku
n16:D
n3:duvernostUdaju
n8:S
n3:entitaPredkladatele
n13:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
248410
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00003138
n3:jazykVysledku
n4:cze
n3:klicovaSlova
wheat; Triticum aestivum; anthocyanins; coloured grain
n3:klicoveSlovo
n6:wheat n6:anthocyanins n6:Triticum%20aestivum n6:coloured%20grain
n3:kontrolniKodProRIV
[5DCDE46DEE07]
n3:mistoKonaniAkce
Štrbské pleso
n3:mistoVydani
Košice
n3:nazevZdroje
zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n3:pocetTvurcuVysledku
6
n3:rokUplatneniVysledku
n18:2010
n3:tvurceVysledku
Vyhnálek, Tomáš Trojan, Václav Martínek, Petr Tremlová, Bohuslava Musilová, Milena Bartl, Pavel
n3:typAkce
n20:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
s:numberOfPages
3
n10:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n5:isbn
978-80-7148-060-0
n17:organizacniJednotka
16270