This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n8http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002970%21RIV11-MSM-16270___/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n13http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002970%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
The aim of this study was to evaluated colour and pH of different meat. For this intention was used the game meat (red deer, roe deer, fallow deer, moufflon and wild boar), which was compared with beef and pork. Colour parameters (L* - lightness, a* - redness, b* - yellowness), haem pigment (Horsney method) and pH value were measured in meat from leg. We found differences between pork meats a wild boar meat in colour, meat from roe deer, fallow deer, red deer a moufflon were darker then beef meat. The least amount of heam pigment we found in pork meat. We did not found differences between yellowness and pH value. pH value for all measured species did not differ significantly and affect the colour is dull. Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH různých druhů masa. Pro tento pokus bylo použito maso volně žijící zvěře (jelení, dančí, mufloní a černé zvěře), které bylo porovnáváno s masem hovězím a vepřovým. Barevné parametry (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), obsah hemových pigmentů (Horsneyova metoda) a hodnoty pH byly měřeny na mase pocházejícím z kýty. Zjistili jsme rozdíly v barvě mezi vepřovým masem a masem černé zvěře, srnčí, daňčí, jelení a mufloní maso bylo tmavší než maso hovězí. Nejméně hemových barviv jsme zaznamenali ve vepřovém mase. Nezjistili jsme rozdíly v podílu červené barvy a hodnotách pH. Hodnoty pH se výrazně neliší při porovnání jednotlivých druhů a vliv pH na barvu nevýrazný. Cílem práce bylo hodnocení barvy a hodnoty pH různých druhů masa. Pro tento pokus bylo použito maso volně žijící zvěře (jelení, dančí, mufloní a černé zvěře), které bylo porovnáváno s masem hovězím a vepřovým. Barevné parametry (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), obsah hemových pigmentů (Horsneyova metoda) a hodnoty pH byly měřeny na mase pocházejícím z kýty. Zjistili jsme rozdíly v barvě mezi vepřovým masem a masem černé zvěře, srnčí, daňčí, jelení a mufloní maso bylo tmavší než maso hovězí. Nejméně hemových barviv jsme zaznamenali ve vepřovém mase. Nezjistili jsme rozdíly v podílu červené barvy a hodnotách pH. Hodnoty pH se výrazně neliší při porovnání jednotlivých druhů a vliv pH na barvu nevýrazný.
dcterms:title
Barevné charakteristiky zvěřiny v porovnání s masem hospodářských zvířat Barevné charakteristiky zvěřiny v porovnání s masem hospodářských zvířat Colour characteristics of game meat compared to the meat from livestock
skos:prefLabel
Colour characteristics of game meat compared to the meat from livestock Barevné charakteristiky zvěřiny v porovnání s masem hospodářských zvířat Barevné charakteristiky zvěřiny v porovnání s masem hospodářských zvířat
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002970!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n16:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:cisloPeriodika
speciální
n3:dodaniDat
n9:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n8:5973422 n8:4120604 n8:2175649
n3:druhVysledku
n17:J
n3:duvernostUdaju
n15:S
n3:entitaPredkladatele
n11:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
248409
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002970
n3:jazykVysledku
n13:cze
n3:klicovaSlova
venison; colour of meat; myoglobine; hemoglobine
n3:klicoveSlovo
n4:venison n4:myoglobine n4:hemoglobine n4:colour%20of%20meat
n3:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n3:kontrolniKodProRIV
[1A96CF4FABA1]
n3:nazevZdroje
Maso
n3:obor
n14:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n3:svazekPeriodika
21
n3:tvurceVysledku
Steinhauser, Ladislav Saláková, Alena Buchtová, Hana Dominik, Petr
n3:zamer
n10:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
3
n7:organizacniJednotka
16270