This HTML5 document contains 50 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n7http://localhost/temp/predkladatel/
n5http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n6http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n21http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n11http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n3http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002960%21RIV11-MSM-16270___/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n9http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n13http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002960%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n21:Vysledek
dcterms:description
Natural breeding of Roe deer provides a significant amount of highly valuable food every year. The raw venison is valuable, contains a considerable quantity of meat proteins, whereas its chemical composition is favourable for nutritional reasons. The aim of this study was to evaluate quality of Roe deer venison. Parameters were measured in meat from loin, leg and neck. Samples came from male roe deer (Capreolus capreolus L.) shot in area of Pardubice district (Czech Republic) in June 2009. Roe deer venison was found to have a low fat content and a high content of protein. The collagen content of venison was relatively low. Muscle texture properties was determined with the TPA (texture analysis profile) and found out that the venison from leg was toughest. Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty. Přirozený chov srnce obecného poskytuje každý rok významné množství vysoce ceněné potraviny. Čerstvá zvěřina je hodnotná, obsahuje značné množství bílkovin, zatímco její chemické složení je příznivé z výživového hlediska. Cílem práce bylo zhodnocení kvality srnčí zvěřiny. Vybrané ukazatele byly stanovovány v mase ze hřbetu, kýty a krku. Vzorky byly získány ze samců srnce obecného (Capreolus capreolus L.), střelených v Pardubickém kraji v červnu 2009. U srnčí zvěřiny byl prokázán nízký obsah tuku a vysoký obsah bílkovin. Obsah kolagenu byl poměrně nízký. Texturní vlastnosti masa byly stanovovány metodou TPA (texturní profilová analýza) a jako nejtužší se jevila zvěřina z kýty.
dcterms:title
Kvalita srnčí zvěřiny Quality of Roe deer venison Kvalita srnčí zvěřiny
skos:prefLabel
Kvalita srnčí zvěřiny Quality of Roe deer venison Kvalita srnčí zvěřiny
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002960!RIV11-MSM-16270___
n3:aktivita
n15:Z
n3:aktivity
Z(MSM6215712402)
n3:dodaniDat
n13:2011
n3:domaciTvurceVysledku
n6:5973422 n6:4120604 n6:2175649
n3:druhVysledku
n9:D
n3:duvernostUdaju
n17:S
n3:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n3:idSjednocenehoVysledku
267580
n3:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002960
n3:jazykVysledku
n12:cze
n3:klicovaSlova
roe deer; venison; quality; proteins; fat; TPA
n3:klicoveSlovo
n4:venison n4:roe%20deer n4:TPA n4:fat n4:proteins n4:quality
n3:kontrolniKodProRIV
[690D66031544]
n3:mistoKonaniAkce
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n3:mistoVydani
Brno
n3:nazevZdroje
Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n3:obor
n18:GM
n3:pocetDomacichTvurcuVysledku
3
n3:pocetTvurcuVysledku
4
n3:rokUplatneniVysledku
n13:2010
n3:tvurceVysledku
Dominik, Petr Buchtová, Hana Saláková, Alena Steinhauser, Ladislav
n3:typAkce
n14:EUR
n3:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n3:zamer
n11:MSM6215712402
s:numberOfPages
3
n5:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n16:isbn
978-80-7305-104-4
n7:organizacniJednotka
16270