This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n11http://localhost/temp/predkladatel/
n7http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n5http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002950%21RIV11-MSM-16270___/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002950%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Škodlivost aditiv používaných v potravinářské výrobě nebyla prozatím jednoznačně prokázána. Přesto vyvolává přítomnost 'Éček' na obalech výrobků především u málo informované laické veřejnosti negativní reakce. To vede výrobce ke snaze nahradit zejména některé syntetické aditivní látky jejich přírodními ekvivalenty, které konzumenti vnímají příznivě. Otázkou zůstává, zda náhradu konzument zaznamená a jak ji bude vnímat. It hasn't been proved yet that additives do any harm to consumers. However, the mere notion of their presence on product's label invokes negative reaction, especially among insufficiently informed public. This forces producers to replace some artificial additives with their natural equivalents, which sound better. The question is, whether consumers can spot the difference and if yes, then how are they going to react to it. Škodlivost aditiv používaných v potravinářské výrobě nebyla prozatím jednoznačně prokázána. Přesto vyvolává přítomnost 'Éček' na obalech výrobků především u málo informované laické veřejnosti negativní reakce. To vede výrobce ke snaze nahradit zejména některé syntetické aditivní látky jejich přírodními ekvivalenty, které konzumenti vnímají příznivě. Otázkou zůstává, zda náhradu konzument zaznamená a jak ji bude vnímat.
dcterms:title
Marinovaná masa bez syntetických aditiv i alergenů Marinated meat, without synthetic additives and allergens Marinovaná masa bez syntetických aditiv i alergenů
skos:prefLabel
Marinated meat, without synthetic additives and allergens Marinovaná masa bez syntetických aditiv i alergenů Marinovaná masa bez syntetických aditiv i alergenů
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002950!RIV11-MSM-16270___
n4:aktivita
n15:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215712402)
n4:cisloPeriodika
1
n4:dodaniDat
n12:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n7:2175649 n7:6288561 n7:4120604 n7:6308953
n4:druhVysledku
n8:J
n4:duvernostUdaju
n14:S
n4:entitaPredkladatele
n5:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
269690
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002950
n4:jazykVysledku
n17:cze
n4:klicovaSlova
marinated meat; synthetic additives; allergens
n4:klicoveSlovo
n6:synthetic%20additives n6:marinated%20meat n6:allergens
n4:kodStatuVydavatele
CZ - Česká republika
n4:kontrolniKodProRIV
[AE71F6CEC5D8]
n4:nazevZdroje
Maso
n4:obor
n16:GM
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
4
n4:pocetTvurcuVysledku
4
n4:rokUplatneniVysledku
n12:2010
n4:svazekPeriodika
21
n4:tvurceVysledku
Steinhauserová, Pavla Gallas, Leo Saláková, Alena Steinhauser, Ladislav
n4:zamer
n13:MSM6215712402
s:issn
1210-4086
s:numberOfPages
3
n11:organizacniJednotka
16270