This HTML5 document contains 46 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n19http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n21http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n12http://localhost/temp/predkladatel/
n13http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n7http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n16https://schema.org/
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/zamer/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n4http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n20http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002878%21RIV11-MSM-16270___/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n14http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002878%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n7:Vysledek
dcterms:description
The experiment involved 180 one-day-old meat type ROSS 308 hybrid combination broiler chickens. In feeding mixtures for experimental groups of chickens, 50 % of soybean oil was replaced with pure or raw glycerol at a ratio of 1:2. On 15 and 40 day of fattening, chickens of both genders in the experimental groups fed by feeding mixtures containing glycerol showed significantly higher (P <= 0.05; P <= 0.01) average live weight as compared to the control group. Differences between average carcass weight in the control and experimental groups were highly significant (P <= 0.01). There were no significant differences between the control and experimental groups in slaughter yield. The inclusion of glycerol did not have negative effect on the health state of chickens. Do pokusu bylo zařazeno 180 jednodenních kuřat masného hybrida kombinace ROSS 308. U krmných směsí určených pro pokusné skupiny kuřat bylo 50 % sojového oleje nahrazeno čistým nebo surovým glycerolem v poměru 1:2. Kuřata obou pohlaví pokusných skupin, kterým byly podávány krmné směsi s glycerolem, dosáhla 15. a 40. den výkrmu, statisticky průkazně vyšší (P <= 0.05; P <= 0.01) průměrnou živou hmotnost ve srovnání se skupinou kontrolní. Rozdíly mezi průměrnou hmotností jatečně opracovaného těla u skupiny kontrolních kuřat a pokusnými skupinami kuřat byly vysoce průkazné (P <= 0.01). Ve výtěžnosti jatečně opracovaného těla nebyly mezi kontrolou a pokusnými skupinami průkazné rozdíly. Použití glycerolu nemělo negativní vliv na zdravotní stav kuřat. Do pokusu bylo zařazeno 180 jednodenních kuřat masného hybrida kombinace ROSS 308. U krmných směsí určených pro pokusné skupiny kuřat bylo 50 % sojového oleje nahrazeno čistým nebo surovým glycerolem v poměru 1:2. Kuřata obou pohlaví pokusných skupin, kterým byly podávány krmné směsi s glycerolem, dosáhla 15. a 40. den výkrmu, statisticky průkazně vyšší (P <= 0.05; P <= 0.01) průměrnou živou hmotnost ve srovnání se skupinou kontrolní. Rozdíly mezi průměrnou hmotností jatečně opracovaného těla u skupiny kontrolních kuřat a pokusnými skupinami kuřat byly vysoce průkazné (P <= 0.01). Ve výtěžnosti jatečně opracovaného těla nebyly mezi kontrolou a pokusnými skupinami průkazné rozdíly. Použití glycerolu nemělo negativní vliv na zdravotní stav kuřat.
dcterms:title
Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat The effect of pure and raw glycerol in diet on production parameters of broiler chickens Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat
skos:prefLabel
Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat Vliv čistého a surového glycerolu v dietě na užitkovost brojlerových kuřat The effect of pure and raw glycerol in diet on production parameters of broiler chickens
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002878!RIV11-MSM-16270___
n4:aktivita
n17:Z
n4:aktivity
Z(MSM6215712402)
n4:dodaniDat
n9:2011
n4:domaciTvurceVysledku
n13:6500498 n13:2163373
n4:druhVysledku
n6:D
n4:duvernostUdaju
n15:S
n4:entitaPredkladatele
n20:predkladatel
n4:idSjednocenehoVysledku
295979
n4:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002878
n4:jazykVysledku
n18:cze
n4:klicovaSlova
rapeseed oil methylester; live weight gain; feed conversion; slaughter yield
n4:klicoveSlovo
n11:live%20weight%20gain n11:rapeseed%20oil%20methylester n11:slaughter%20yield n11:feed%20conversion
n4:kontrolniKodProRIV
[AC2E99EFC7D1]
n4:mistoKonaniAkce
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n4:mistoVydani
Brno
n4:nazevZdroje
Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
n4:obor
n14:GH
n4:pocetDomacichTvurcuVysledku
2
n4:pocetTvurcuVysledku
3
n4:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n4:tvurceVysledku
Straková, Eva Suchý, Pavel Kroupa, Leo
n4:typAkce
n19:EUR
n4:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
n4:zamer
n10:MSM6215712402
s:numberOfPages
4
n21:hasPublisher
Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
n16:isbn
978-80-7305-104-4
n12:organizacniJednotka
16270