This HTML5 document contains 49 embedded RDF statements represented using HTML+Microdata notation.

The embedded RDF content will be recognized by any processor of HTML5 Microdata.

Namespace Prefixes

PrefixIRI
n17http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/typAkce/
dctermshttp://purl.org/dc/terms/
n13http://localhost/temp/predkladatel/
n4http://purl.org/net/nknouf/ns/bibtex#
n10http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/riv/tvurce/
n18http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/
n19https://schema.org/
shttp://schema.org/
skoshttp://www.w3.org/2004/02/skos/core#
n5http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/
n2http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/
rdfhttp://www.w3.org/1999/02/22-rdf-syntax-ns#
n8http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/klicoveSlovo/
n11http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/duvernostUdaju/
xsdhhttp://www.w3.org/2001/XMLSchema#
n15http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/aktivita/
n6http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/jazykVysledku/
n16http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/druhVysledku/
n12http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/riv/obor/
n14http://linked.opendata.cz/resource/domain/vavai/vysledek/RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002870%21RIV11-MSM-16270___/
n9http://reference.data.gov.uk/id/gregorian-year/

Statements

Subject Item
n2:RIV%2F62157124%3A16270%2F10%3A00002870%21RIV11-MSM-16270___
rdf:type
skos:Concept n18:Vysledek
dcterms:description
Koření je součástí většiny druhů potravin. Jedná se o velmi důležitou a drahou komoditu, která je k nám dovážena ze zahraničí a její význam je často diskutován. Cílem této práce byla detekce falšování pepře, papriky a majoránky. Výsledky mikroskopické analýzy neprokázaly významné rozdíly ve zkoumaných vzorcích koření, ačkoli konfrontace výsledků s právními předpisy ukázaly drobné rozpory. Spices are included in majority of food kinds. It is very important and expensive raw material that is imported from foreign countries and its significance is often depreciated. The aim of this work was the detection of pepper, capsicum and origanum adulteration. The results of the microscopic analysis haven´t present significant differences in the investigated spice samples although the confrontation of the results with the legislation has shown slight discrepancies. Koření je součástí většiny druhů potravin. Jedná se o velmi důležitou a drahou komoditu, která je k nám dovážena ze zahraničí a její význam je často diskutován. Cílem této práce byla detekce falšování pepře, papriky a majoránky. Výsledky mikroskopické analýzy neprokázaly významné rozdíly ve zkoumaných vzorcích koření, ačkoli konfrontace výsledků s právními předpisy ukázaly drobné rozpory.
dcterms:title
Microscopy of Chosen Kind of Spice and Their Identification in Food Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách
skos:prefLabel
Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách Mikroskopie vybraných druhů koření a jejich identifikace v potravinách Microscopy of Chosen Kind of Spice and Their Identification in Food
skos:notation
RIV/62157124:16270/10:00002870!RIV11-MSM-16270___
n5:aktivita
n15:S
n5:aktivity
S
n5:dodaniDat
n9:2011
n5:domaciTvurceVysledku
n10:5162823 n10:1226533 n10:5843626 n10:9338519 n10:9606580
n5:druhVysledku
n16:D
n5:duvernostUdaju
n11:S
n5:entitaPredkladatele
n14:predkladatel
n5:idSjednocenehoVysledku
271427
n5:idVysledku
RIV/62157124:16270/10:00002870
n5:jazykVysledku
n6:cze
n5:klicovaSlova
sensory analysis; microscopic examination; adulteration
n5:klicoveSlovo
n8:adulteration n8:sensory%20analysis n8:microscopic%20examination
n5:kontrolniKodProRIV
[65E6F133F55D]
n5:mistoKonaniAkce
Štrbské Pleso
n5:mistoVydani
Košice
n5:nazevZdroje
Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
n5:obor
n12:GM
n5:pocetDomacichTvurcuVysledku
5
n5:pocetTvurcuVysledku
5
n5:rokUplatneniVysledku
n9:2010
n5:tvurceVysledku
Pospiech, Matej Ošťádalová, Martina Randulová, Zdeňka Tremlová, Bohuslava Bartl, Pavel
n5:typAkce
n17:EUR
n5:zahajeniAkce
2010-01-01+01:00
s:numberOfPages
3
n4:hasPublisher
Univerzita veterinárného lekárstva Košice
n19:isbn
978-80-8077-186-7
n13:organizacniJednotka
16270